Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wat is het leukste aan je werk?

Natuurlijk is zelfstandig reizen op zijn tijd heerlijk. Maar in bepaalde belangrijke en grote steden, zwerf je met wat leiding beter: je ziet en hoort meer, en krijgt daardoor meer een ‘klik’ met de stad, je beleeft de stad als het ware intenser. Mooi die taak te mogen vervullen.

Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?

Tijdens een reis komt een vrije dag niet voor, hoogstens een pauze. Dan zoeken we een leuke wijk om te ontspannen, de lokale sfeer en keuken te genieten, tijd ook voor winkeltjes en souvenirs. Zelf zie ik graag even de Italiaanse kranten in, en kijk ik de volgende etappe nog gauw na. De route vormt zich naar de groep!
Tussen de diverse reizen in, ben ik soms wel vrij ter plaatse. Dan laat ik mij leiden door de kalender, er is hier overal veel te doen. Ook check ik of het programma van de daarop volgende reis in orde is. Rome en Italië zijn immers dynamisch, geen dag is hier hetzelfde.

Wat is je het meest bij gebleven?

De imposante klassieke resten laten je, als je niet oppast, wegdromen. Bij het Vaticaan vind je de hele wereld samen op één plein, in absolute stilte of onder prachtig koorgezang. En de kunst: tja, die bevindt zich hier waar zij ontsproten is, in totale harmonie met de omgeving, en van onnavolgbare genialiteit. De positieve energie, die van dit alles uitgaat, maakt in een oogwenk iedereen blij.

Wat is je tip voor reizigers?

De reis is bestemd zowel voor wie al bekend is hier, als voor wie nog geheel blanco is. Er is geen specifieke voorbereiding nodig, ter plaatse komt alles vanzelf.
Goede schoenen, wat makkelijke casual kleding, iets voor de regen, iets voor de zon – dat is genoeg. Zodra u gelegenheid heeft: weet u welkom.