Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Bonaire

Algemene informatie over Bonaire

Hoewel op Bonaire schitterende witte zandstranden te vinden zijn waar je lekker kunt zonnen, is het eiland vooral populair onder watersporters en natuurliefhebbers. Eerstgenoemden zullen vooral weg zijn van de rustige baaien waar ze heerlijk kunnen surfen of zwemmen en natuurminnaars worden zowel in het water als op het land op hun wenken bediend. De onderwaterwereld is in één woord indrukwekkend. Koraalriffen en exotische vissen zorgen voor een bonte kleurenpracht. Op het land zelf zijn verschillende nationale parken waar je onder meer flamingo's en leguanen ziet. Wie na al deze schoonheid even wil bijkomen, kan afreizen naar de hoofdstad Kralendijk, waar je lekker kunt bijtanken in één van de verschillende restaurantjes.

Beziens- & wetenswaardigheden van Bonaire

Bezienswaardigheden

Lac, Onderwater paradijs, Kerk


Cultuur van Bonaire

Algemeen


Geografie van Bonaire

Bonaire ligt in het zuidelijke deel van de Caraïbische Zee. Ten zuiden van het eiland ligt Venezuela.

Ligging

Het eiland Bonaire ligt in de Caraïbische Zee.


Geschiedenis & politiek van Bonaire

Geschiedenis

In de zeventiende eeuw verkreeg Nederland de heerschappij over Bonaire, waarna het eiland een belangrijke positie kreeg op het gebied van zoutwinning. Aangezien de handel floreerde werden er arbeidskrachten uit o.a. Afrika gehaald. In het jaar 1821 werd het officieel verboden om slaven van elders te importeren, dit betekende echter niet het einde van de slavernij. Pas in 1863 mocht iedere bewoner van Bonaire zich een vrij mens noemen. Deze vrijheid bracht echter ook een economische neergang in beweging, aangezien niemand meer op de plantages wilde werken en vele mensen uitweken naar het buurland Venezuela.


Kinderen in Bonaire

Kinderen zullen zich prima vermaken op de schitterende zandstranden van Bonaire. Daarnaast kun je op dit eiland mooie wandelingen met het hele gezin maken.


Natuur & klimaat van Bonaire

Natuur

De variatie in het reliëf van Bonaire is opvallend. Zo kom je in het zuiden grote vlaktes tegen, terwijl het noordwestelijke deel heuvelachtig is. Tussen deze gebieden ligt een mooi terrasland.

Klimaat

Bonaire kent een tropisch-aride klimaat met hoge temperaturen. In de maanden oktober, november en december valt de meeste neerslag. 's Winters is het er gemiddeld twee graden kouder dan in de zomer.

Flora en Fauna

De dividivi is een veelvoorkomende boom op Bonaire en dankt zijn opvallende vorm aan de passaatwind. Daarnaast groeien op dit eiland verschillende cactus- en struiksoorten. Dieren die hier voorkomen zijn onder meer de flamingo, de geelvleugelamazonepapegaai (die overigens met uitsterven bedreigd wordt) en de zilverslang.

Stranden

De witte zandstranden lijken te schitteren in de felle Caraïbische Zon.


Rondreizen & Excursies in Bonaire

Excursies

Een bezoekje aan het Washington Slagbaai Nationaal Park hoort er beslist bij als je Bonaire bezoekt. Dit schitterende park heeft enkele mooie zoutmeren, bergen en bronnen. Je ziet hier tevens tal van exotische vogels, hagedissen en leguanen.


Sport in Bonaire

Dit eiland is vooral voor watersporters een geschikt vakantieoord. Je kunt hier genieten van een schitterende onderwaterwereld en er zijn dan ook volop snorkel-en duikmogelijkheden. Uiteraard zijn er ook andere watersporten uit te oefenen zoals surfen, zwemmen en zeilen. Daarnaast is dit gebied ook geschikt voor wandelaars.


Uitgaansleven in Bonaire

In Kralendijk vind je leuke gelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijke cocktail en opzwepende Caraïbische ritmes. Ga je uit eten? Proef dan eens de 'sopi iguana' (leguanensoep) of 'karko' (zeeslak).


Winkelen in Bonaire

In Kralendijk zijn leuke winkeltjes en kraampjes waar mooie souvenirs te kopen zijn.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Bonaire

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Bonaire

3 van 21 resultaten vakantie naar Bonaire Toon alle resultaten in Bonaire
EXTRA KORTING
330 beoordelingen van TUI-gasten
7,7
Wo 23 jun 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1049,- per persoon
Bekijk
Hamlet Oasis appartementen
LAST MINUTE!
213 beoordelingen van TUI-gasten
8,5
Zo 27 jun 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
733,- per persoon
Bekijk
40 beoordelingen van TUI-gasten
8,4
Vr 18 jun 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1099,- per persoon
Bekijk
3 van 21 resultaten vakantie naar Bonaire Toon alle resultaten in Bonaire