Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie North-West

Algemene informatie over North-West

In North-West kunt u nog genieten van veel wild in de ongerepte natuur zonder dat u al te veel andere toeristen tegenkomt. North-West biedt u een combinatie van een mysterieuze waterwereld in de Okavango Delta en omvangrijke olifantenpopulaties in Chobe National Park. Het grootste dorp in deze streek is Maun.

Beziens- & wetenswaardigheden van North-West

Bezienswaardigheden

Okavango Delta


Cultuur van North-West

Algemeen

In North-West leven verschillende etnische groepen die allemaal hun eigen taal en cultuur hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld Bantoevolken die zich bezig houden met vissen, jagen en het verzamelen van wilde planten. Een ander volk is de Bugakhwe, die zijn voedsel uit het bos en de rivier haalt.


Geografie van North-West

Ligging

De streek North-West ligt in het noordwesten van Botswana en grenst in het westen aan Namibië, in het noorden aan Zambia en in het oosten aan Zimbabwe.


Natuur & klimaat van North-West

Natuur

De Okavango Delta is het belangrijkste ecosysteem van Botswana en dus ook van North-West. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en bestaat uit lagunes, meren, stromen, moerassen, rietlanden en uitgestrekte watervlakten. Het Chobe National Park is één van de grootste nationale parken van het land en staat bekend om zijn grote olifantenpopulatie die zich in droge periodes aan de Chobe Rivier verzamelt om verkoeling te zoeken.

Flora en Fauna

In North-West leven vele zoogdieren, zoals Afrikaanse olifanten, nijlpaarden, blauwe gnoes, giraffes, leeuwen en neushoorns. Ook zijn in dit gebied vele vogelsoorten te bewonderen, waaronder de Afrikaanse zeearend, de grijze kroonkraan en de sacred ibis.


Winkelen in North-West

Onder andere in Maun, de toerismehoofdstad van Botswana, zijn winkelcentra te vinden.


Terug naar boven
Alle resultaten vakantie naar North-West Toon alle resultaten in North-West
25-daagse rondreis Kaap tot Vic Falls (kampeer)
Zo 5 sep 2021 (25 dagen)
Vanaf Amsterdam
Volgens beschrijving
3016,- per persoon
Bekijk
25-daagse rondreis Kaap tot Vic Falls (lodge)
Zo 8 aug 2021 (25 dagen)
Vanaf Amsterdam
Volgens beschrijving
4063,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar North-West Toon alle resultaten in North-West