COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Alberta

Algemene informatie over Alberta

Glooiende prairiegebieden, een imponerende bergwereld en prehistorische rotsformaties bepalen vooral de grootsheid van deze provincie. De hoofdstad is Edmonton met het grootste winkel- en entertainmentcomplex van Noord-Amerika. Calgary is vooral bekend om de 'Calgary Stampede' een uniek cowboyfeest. Dichtbij, in de onovertroffen schoonheid van de Rocky Mountains, liggen Banff- en Jasper National Park. De juiste accommodatie, duizenden kilometers wandelroutes en uitdagende activiteiten maken uw verblijf tot een unieke ervaring.

Beziens- & wetenswaardigheden van Alberta

Bezienswaardigheden

Lake Louise, Calgary, Glenbow museum in Calgary

Wetenswaardigheden

Louise Caroline Alberta


Geografie van Alberta

Ligging

In het oosten wordt de provincie begrensd door Saskatchewan en in het westen door Brits-Columbia. In het noorden door de Northwest Territories en in het zuiden door de Amerikaanse staat Montana.

Totale oppervlakte van Alberta is 661190 km²


Natuur & klimaat van Alberta

Natuur

In Alberta komt u langs blauw-groene meren, gigantische bergen, eeuwenoude gletsjers en snelstromende rivieren. De Athabasca Glacier kunt u bijna niet missen. Het noorden van Alberta wordt bedekt door de taiga naaldwouden. Langs de westgrens met British Columbia vindt men de Rocky Mountains terwijl meer naar het zuiden en oosten de provincie vooral bedekt is met Prairies en het landschap vlakker is met enige heuvels. In het zuiden van de provincie vindt men de zogenaamde Badlands. In de streek rond Brooks en Drumheller, bevindt zich tevens één van de rijkste fossielbedden ter wereld, waarin resten van tientallen verschillende soorten dinosauriërs zijn gevonden onder meer in het Dinosaur Provincial Park.

Flora en Fauna

In Alberta komen veel grizzly en zwarte beren voor. Daarnaast leven er coyotes, wolven en lynxen in dit gebied. Ook herbivoren, zoals rendieren, schapen, geiten, konijnen, stekelvarkens, stinkdieren, eekhoorns en slangen. Ook komen er verschillende vogelsoorten en insecten voor.

Nationale parken

Banff National Park is grillig, groen, af en toe ondoordringbaar; verrassend en adembenemend mooi. Natuurlijk mag u het zwavelhoudende water van de Upper Hot Springs aan Mountain Avenue niet missen. De kans dat u hier een eland ziet is heel groot.


Sport in Alberta

In deze omgeving kunt u prachtig paardrijden, wandelen of raften.


Uitgaansleven in Alberta

In dit gebied is een goed ontwikkeld cultureel leven met theaters, bioscopen, muziekzalen en verschillende theatergezelschappen te vinden.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Alberta

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Alberta Toon alle resultaten in Alberta
 • Vlucht incl. camper van Fraserway
 • Inclusief ongelimiteerde km's
 • Inclusief kampeerbenodigdheden
 • Inclusief 1e hotelovernachting
 • Keuze uit twee campertypes
 • Exclusief campingovernachtingen
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
 • Vlucht inclusief autohuur
 • Ophalen/inleveren luchthaven
 • Middenklasse huurauto
 • Inclusief alle verzekeringen
 • Alle vrijheid
 • Zelf Canada ontdekken
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Alle resultaten vakantie naar Alberta Toon alle resultaten in Alberta