Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Hamburg

Algemene informatie over Hamburg

Hamburg is een stad en metropool in het Noorden van Duitsland. De stad en zijn directe omgeving vormen samen een eigen Duitse deelstaat. Hamburg is de een na grootste stad van Duitsland. Met zijn ligging aan de rivier de Elbe heeft de stad een goede handelspositie. De stad heeft dan ook de grootste zeehaven van Duitsland. Vele kanalen doorkruizen de stad en Hamburg wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Oorspronkelijk zijn veel van de gebouwen in de stad opgetrokken uit bakstenen, maar tijdens bombardementen in de tweede Wereldoorlog is veel van de oude stad vernietigd. Het stadsbeeld wordt nu gedomineerd door de torens van vijf kerken in de binnenstad. Zowel in de stad als net daarbuiten is er veel groen te vinden. In de vele parken en natuurgebieden kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden.

Beziens- & wetenswaardigheden van Hamburg

Bezienswaardigheden

In het centrum of de Altstadt van Hamburg zijn vele bezienswaardigheden die op loopafstand van elkaar te bezichtigen zijn. Het centrum wordt gekenmerkt door de torens van vijf kerken, de Sint-Nikolai, Sint-Michaelskerk, Sint-Petruskerk, Sint-Jacobikerk en de Sint-Catharinakerk, die ieder een bezoek waard zijn.

Oude Elbtunnel, Hamburgse vismarkt en haven


Cultuur van Hamburg

Algemeen


Geografie van Hamburg

Hamburg stad en zijn omgeving vormen een eigen deelstaat in het noorden van Duitsland. Zijn ligging aan de Elbe heeft de stad een goede handelspositie gegeven en de stad heeft de grootste zeehaven van Duitsland.


Natuur & klimaat van Hamburg

Natuur

Hamburg is een echte waterstad met zijn ligging aan de Elbe. Ook in de stad zelf is veel water te vinden. Door de vele kanalen wordt de stad ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Een bijzondere hotspot in het centrum zijn de Altsmeren. Deze werden in de 13e eeuw aangelegd om de stad te voorzien van water, maar tegenwoordig is een prachtig recreatie gebied in het midden van de stad. Naast het vele water kent de stad veel groen. Het Hamburger Stadpark, dat in 1914 geopend is, heeft een inspiratie gevormd voor een groen Hamburg. Een park in het zuiden van de stad is de Loki Schmidt Garten, dit park is vernoemd naar de bekendste botanicus en natuurbeschermer van Duitsland. Net buiten de stad zijn mooie natuurgebieden met veel groen. Bijvoorbeeld het Boberger Niederung een gebied kent groene bossen, meertjes en droge duinen waar helmgras groeit.

Werelderfgoederen

In de Altstad van Hamburg bevindt het zich door UNESCO werelderfgoed beschermde wijk Kontorhaus Viertel. Een andere indrukwekkende omgeving is die van de Speicherstad. De pakhuizen van Speicherstad bevinden zich op een eiland in de Elbe.
aantal werelderfgoederen: 2

Speicherstadt, Kontorhaus Viertel


Praktische informatie over Hamburg

Openbaar vervoer en transport

Het openbaarvervoernetwerk in Hamburg is erg uitgebreid.

Overige informatie

Hamburg heeft geen tijdsverschil met Nederland.


Sport in Hamburg

Hamburg is een echte waterstad men kan hier dan ook prima terecht voor pleziervaarten. In de vele parken en natuurgebieden kunnen heerlijke wandelingen door het groen worden gemaakt.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Hamburg

Foto 15 van 15
3 van 7 resultaten vakantie naar Hamburg Toon alle resultaten in Hamburg
4-daagse busreis Hamburg & Lübeck
KASSAKORTING
Do 7 okt 2021 (4 dagen)
Bus
Halfpension
249,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
Za 14 aug 2021 (7 dagen)
Bus
Halfpension
519,- per persoon
Bekijk
13-daagse cruise Schotse Hooglanden en IJsland
Do 29 jul 2021 (13 dagen)
Eigen vervoer
All Inclusive
2679,- per persoon
Bekijk
3 van 7 resultaten vakantie naar Hamburg Toon alle resultaten in Hamburg