Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!
Vakantie Düsseldorf

Algemene informatie over Düsseldorf

Düsseldorf ligt tussen Duisburg en Keulen op de rechteroever van de Rijn. In het centrum van Düsseldorf staan een aantal hypermoderne gebouwen. Zij vormen een sterk contrast met de 17e-, 18e- en 19e-eeuwse huisjes in de knusse Altstadt, die de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Düsseldorf heeft verder een chic winkel- en uitgaanscentrum en een rijk cultureel leven. De Königsallee wordt door de meeste Düsseldorfers gezien als het hart van de stad. Vooral op het gebied van de mode kunt u hier uw hart ophalen.

Cultuur van Düsseldorf

Bent u een kunstliefhebber, dan kunt u zeker de K20 en K21 niet missen. In de K20 zijn kunstwerken van de 20e eeuw te zien. In de K21 zijn werken vanaf de jaren ‘80 tot nu bewonderen.

Stadsmuseum, Löbbecke Museum, Düsseldorf Kunsthalle, Hetjens-Museum, Stiftung Schloss und Park Benrath

Theater & Opera

Düsseldorfer Marionetten-Theater, Düsseldorfer Schauspielhaus

Deutsher Oper am Rhein

Bezienswaardigheden

Rijnpromenade

Kerken

Andreaskirche

Architectuur

Tip: Rheinturm

Paleizen

Tip: Paleis Nesselrode


Eten & Drinken in Düsseldorf

Restaurants

Düsseldorf heeft een ruim aanbod als het gaat om eten. Van restaurants met Michelinster, een pizzeria tot een typisch Duits restaurant.

Suppenwerk, Brauerei zum Schiffchen

Bars & cafés

De Altstadt wordt ook wel 'de langste tapkast' genoemd met circa 260 bars, cafés en oude Bierlokalen.


Winkelen in Düsseldorf

Winkelen

De Königsallee, ook wel Kö genoemd is niet alleen de bekendste winkelstraat van Düsseldorf maar ook de duurste. Winkels zoals Louis Vuitton, Gucci en Prada zijn hier gevestigd. De Königsallee loopt over in de Schadowstrasse, hier zijn vele kleding en schoenenwinkels gevestigd. De Altstad, één van de oudste wijken in Düsseldorf, hier kunt u heerlijk winkelen zonder op het verkeer te letten, het is een autovrije binnenstad. In deze wijk zijn vele winkels en boetieks te vinden. De Altstad straalt een mix van cultuur, kunst en mode uit.


Sport in Düsseldorf

Sporten

Sporten: tennis en voetbalveld


Transport en verhuur in Düsseldorf

Openbaar vervoer

Düsseldorf kent een uitgebreid net van bus- en metrolijnen met veel overstapmogelijkheden. De metrokaartjes koopt u per enkele reis voor ca. € 1,75 of een dagkaart voor ca. € 6,50. Openbaar vervoer kaartjes zijn te koop bij kiosken, tabakszaken of in de metrostations. In Düsseldorf zijn taxi’s beschikbaar. Houdt u er rekening mee dat taxi’s in Duitsland over het algemeen wat duurder zijn. Taxi’s in Duitsland hebben allen een taximeter (verplicht). De prijzen variëren per stad, maar er wordt in ieder geval een basistarief berekend met daarop een meerprijs per gereden kilometer. Tevens kunnen er toeslagen berekend worden voor het meenemen van (veel) bagage en honden.

Bereikbaarheid

Soorten openbaar vervoer: busvervoer, tramvervoer, metrovervoer en treinvervoer

Parkeergelegenheid

In de hele stad kunt u zowel langs de straat als in parkeergarages parkeren. Tarieven zijn gemiddeld € 1,50 per uur en ca. € 10 – 15 per 24 uur. In Düsseldorf is er een milieuzone ingevoerd. Deze zogenaamde Umweltzones omvatten veelal alleen de binnenstad. Alle voertuigen in deze zones moeten van een sticker zijn voorzien. Stickers zijn o.a. te bestellen bij de ANWB, afgifte kantoren voor kentekenbewijzen en geautoriseerde garages. Bestellen kan ook op internet via www.milieuvignet-duitsland.nl. De kosten van het milieuvignet variëren op basis van administratiekosten van ongeveer € 5 tot € 10 euro. Het vignet is geldig in heel Duitsland en gedurende de levensduur van het voertuig, maar is echter niet overdraagbaar naar een ander voertuig. Let op: ontvangst van de sticker kan gemakkelijk 3 weken duren. Voor meer informatie: www.milieuvignet-duitsland.nl.


Uitgaan en activiteiten in Düsseldorf

Düsseldorf heeft veel te bieden als het gaat om uitgaan. U kunt bier drinken in één van de gezellige, typisch Duitse cafés in de stad of naar een opera voorstelling volgen in de Tonhalle. Voor een avond vermaak zit u goed in de Altstad. In deze wijk zijn 260 cafés, restaurants en brouwerijen gevestigd. Het wordt ook wel de langste bar van de wereld genoemd. De Nachtresidenz is een van de clubs in Düsseldorf. In deze trendy club kunt u dansen onder een koepel van wel 12 meter hoog.


Wetenswaardigheden in Düsseldorf

De Düssel, Carnaval


Het weer in Düsseldorf Het weer voor
vrijdag 18 juni 32 °C Bekijk het weeroverzicht
Terug naar boven

Foto's Vakantie Düsseldorf

Foto 15 van 15

Weersverwachting voor Düsseldorf

3 van 9 resultaten vakantie naar Düsseldorf Toon alle resultaten in Düsseldorf
7-daagse riviercruise over de Rijn tot Rüdesheim
KASSAKORTING
11 beoordelingen van TUI-gasten
8,6
Za 21 aug 2021 (7 dagen)
Eigen vervoer
Volpension
569,- per persoon
Bekijk
7-daagse riviercruise Rijn & Moezel tot Zell
KASSAKORTING
47 beoordelingen van TUI-gasten
9
Za 31 jul 2021 (7 dagen)
Eigen vervoer
Volpension
569,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
Za 25 sep 2021 (8 dagen)
Bus
Volpension
749,- per persoon
Bekijk
3 van 9 resultaten vakantie naar Düsseldorf Toon alle resultaten in Düsseldorf