COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Parga

Algemene informatie over Parga

Parga is een prachtig gebied in het noorden van Griekenland (Epirus). Met zijn prachtige flora, fauna en een bergachtig en gevarieerd landschap is Parga zeker de moeite waard.

Beziens- & wetenswaardigheden van Parga

Bezienswaardigheden

De stad Parga zit vol verrassingen. Geniet van een romantisch uitzicht over een eilandje voor de kust met een wit kerkje, dat in de avond prachtig verlicht is, de brede zandstranden en een levendige boulevard.


Cultuur van Parga

Algemeen


Feesten & Evenementen in Parga

Feestdagen

Naast de nationale officiële feestdagen in Griekenland waarbij het hele land vrijaf heeft, heeft elk eiland, dorp en stad ook nog zijn eigen feestdagen. Meestal hebben ze te maken met de patroonheilige. Sommige feestdagen vallen niet steeds op dezelfde dag in het jaar. Op feestdagen zijn winkels en officiële diensten gesloten of hebben beperkte openingstijden.


Geografie van Parga

Parga ligt aan de noordwestkust van Griekenland. Het ligt niet ver van de Albanese grens, tegenover het eiland Corfu en de eilandjes Paxi. Parga ligt aan de Ionische zee. Het achterland is groen, dankzij natuurlijke bronnen, en historische plaatsen zijn goed bewaard gebleven.


Geschiedenis & politiek van Parga

Geschiedenis

In de 13e of 14e eeuw vluchtten mensen uit het oosten van het Byzantijnse Rijk naar het westen. In het oosten bedreigden de islamitische Turken de hoofdstad Byzantium en omstreken. Van al die vluchtelingen vestigden velen zich op de plaats waar nu Parga ligt. Zij waren doodsbang toen de Turken steeds meer grondgebied van Griekenland in bezit kregen. Daarom drongen zij er op aan dat de rijke en sterke stad Venetië hen te hulp kwam. De Venetianen bouwden op de heuvel boven het dorp een vesting. Deze staat er nu nog steeds. De Venetiaanse soldaten hadden destijds een prachtig uitzicht toen zij het land en de zee aftuurden of de turken in aantocht waren. Ze hadden geluk, want zij kwamen niet. Omstreeks 1800 veroverde Frankrijk onder leiding van keizer Napoleon half Europa. De Fransen verdreven ook de Venetianen uit Parga. De onderworpen landen voelden niets voor de Franse overmacht en onder leiding van Engeland verdreven zij de Fransen een jaar later weer. Uit zorg dat de Turken het zwakke dorp alsnog zouden overrompelen, hadden de inwoners van Parga er belang bij dat de Engelsen bleven. De Engelse commandant voelde er echter niets voor de Turken als buren te hebben. Hij overlegde met de misdadige Ali Pasja, die het Turkse gezag uitoefende in Ioánnina. Deze betaalde een enorme som geld aan de Engelsen waarna zij vertrokken en de bewoners van Parga aan hun lot overlieten. Ali Pasja kwam in 1819 met een leger op Parga af. De bewoners wachtten de Turken niet af en vluchtten naar Corfu. Ali Pasja verwoestte het hele dorp. De vesting daarentegen liet hij nog groter maken. In 1912 werden de Turken verdreven uit Parga. Het dorp werd herbouwd door nieuwe bewoners.


Natuur & klimaat van Parga

Natuur

Klimaat

Epirus heeft een landklimaat en het klimaat is alleen aan zee milder.

Stranden


Praktische informatie over Parga

Openbaar vervoer en transport

In Parga zijn de mogelijkheden om per openbaar vervoer de omgeving te verkennen beperkt.

Overige informatie

Het is één uur later dan in Nederland.


Rondreizen & Excursies in Parga

Excursies

Ten noordwesten van de stad Ioannina, ten zuiden en aan de voet van het Pindos Gebergte ligt Zagoria; één van de bekendste gebieden in Ioannina. Zagoria bestaat uit 46 gemeenten en de meeste worden gezien als ‘traditionele dorpen’. Het grootste gedeelte van het gebied grenst aan het natuurgebied van Vikos-Aoos. Dit gebied is uitzonderlijk en van een wilde schoonheid met grote grauw grijze rotspartijen en een weelderige groene vegetatie. In dit gebied bevinden zich de traditionele dorpen en schitterende laat Byzantijnse monumenten. Aan de voet van de grillige bergen is het geheel van een bijzondere en ongekende schoonheid.


Winkelen in Parga

De winkeltijden kunnen nogal variëren. In de steden, zoals Preveza en Ioanina, zijn de winkels in het zomerseizoen meestal gedurende de hele dag geopend. Algemene richtlijn openingstijden: maandag/woensdag/zaterdag 09.00-14.00 uur, dinsdag/donderdag/vrijdag 09.00-14.00 uur en 18.30-21.00 uur. 's Zondags gesloten.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Parga

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Parga

3 van 13 resultaten vakantie naar Parga Toon alle resultaten in Parga
Valtos Beach hotel & appartementen
KASSAKORTING
62 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,9
 • Zonfavoriet en TUI-bestseller
 • Stijlvol tussen palmbomen
 • Voel je thuis, sublieme service
 • Zeer gastvrije Griekse familie
 • Aan 3 km lang Valtos-strand
 • En dan die keuken, zo lekker
Za 26 sep 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
Nu 47% goedkoper! dan gemiddeld in Griekenland
382,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
21 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,9
 • Bekend op de Nederlandse markt
 • Met heerlijk zwembad
 • De service komt uit het hart
 • Prachtig groene omgeving
 • Nabij het levendige centrum
 • Ruime appartementen
Za 26 sep 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
Nu 43% goedkoper! dan gemiddeld in Griekenland
415,- per persoon
Bekijk
Enetiko Resort hotel & appartementen
LAST MINUTE!
15 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
8,9
 • Wow! Wat een uitzicht over Parga
 • Altijd een warm Grieks welkom
 • Ingericht met hart en ziel, mooi!
 • In bijzondere stijl gebouwd
 • Rustige ligging met groen omgeven
 • Slaap lekker; heerlijke boxspring
Za 12 sep 2020 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
Transfer
Nu 31% goedkoper! dan gemiddeld in Griekenland
502,- per persoon
Bekijk
3 van 13 resultaten vakantie naar Parga Toon alle resultaten in Parga