Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!
Vakantie Gerona

Algemene informatie over Gerona

Gerona is een streek in het noordoosten van Spanje. De regio maakt deel uit van Catalonië en de grootste stad in deze regio is Girona. Deze historische stad kent tal van bezienswaardigheden zoals de Kathedraal van Gerona of de Arabische badhuizen. De kustlijn van de Costa Brava bestaat uit ravijnen en kliffen waar zich baaien gevormd hebben. De stranden in deze baaien zijn erg populair bij de zonaanbidders. Ook het binnenland is prachtig. In het ruige landschappen liggen pittoreske dorpjes die worden omgeven door de Pyreneeën. Hier kunnen dan ook mooie wandelingen gemaakt worden.

Beziens- & wetenswaardigheden van Gerona

Bezienswaardigheden

Gerona heeft een historisch centrum met mooie bezienswaardigheden.

Kathedraal van Gerona, Baños Árabes, Ell Call, Salvador Dalí


Eten & drinken in Gerona

Algemeen

Net als in overige gebieden in Spanje zijn tapas gerecht nummer 1 in Gerona. Een ander typisch gerecht voor deze streek is Paella, dat vaak met vis wordt geserveerd.


Geografie van Gerona

Gerona ligt in het Spaanse Catalonië ten zuiden van de Pyreneeën.

Ligging

In het noordoosten van Spanje in Catalonië ligt de streek Gerona.


Natuur & klimaat van Gerona

Natuur

De kust bestaat uit ruige kliffen en rotsen. Hier hebben zich baaien gevormd met prachtige stranden. Een duik in de middellandse zee zorgt tijdens de warmste maanden van het jaar voor een lekkere verfrissing. Een wandeling langs de kust biedt prachtige uitzichten. Het binnenland van Gerona is al even indrukwekkend als de kust. Ruige berggebieden met rotsen en kliffen aan de zuidkant van de Pyreneeën. Girona kent een aantal natuurparken die gratis te bezoeken zijn. Onderdeel van de Pyreneeën is Natuurpark Cadí-Moixeró, de spitse toppen van de bergen zijn geliefd bij alpine sporters. Zona Volcánica de la Garratoxa is een natuurgebied met een vulkaanachtig landschap en kent een verscheidenheid aan vegetatie met eiken- en beukenbossen. Een ander prachtige omgeving is die van Massis de l’Abera. In dit gebied met mediterrane vegetatie leven de laatste Middellandse Schilpadden. Het vierde nationale park is Cap de Creus gelegen op een schiereiland in het noorden van Gerona. Het rotsachtige landschap met uitslijtingen door de zee was een grote inspiratie bron voor de Spaanse schilder Salvador Dalí.

Klimaat

Gerona heeft een mediterraan klimaat dat sterk wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. De temperaturen zijn tijdens de zomer hoger in het binnenland dan aan de kust.


Praktische informatie over Gerona

Openbaar vervoer en transport

bus: Gerona kent een uitgebreid busnetwerk.


Sport in Gerona

In het binnenland, de natuurgebieden en langs de kust kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden.


Winkelen in Gerona

De stad Girona heeft gezellige smalle winkelstraatjes.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Gerona

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Gerona Toon alle resultaten in Gerona
Za 9 okt 2021 (15 dagen)
Vanaf Amsterdam
Halfpension
1381,- per persoon
Bekijk
Wo 6 okt 2021 (5 dagen)
Vanaf Amsterdam
Halfpension
Transfer
799,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Gerona Toon alle resultaten in Gerona