COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Vakantie Krabi

Algemene informatie over Krabi

Hagelwitte stranden en een smaragdgroene zee waar de kalkstenenrotsen uit omhoog rijzen. Dit omschrijft de kust van het Thaise Krabi. Vanaf de witte zandstranden zoals Railay kijk je uit over de heldere zee met een schitterende onderwaterwereld. Snorkelen of duiken is een aanrader om deze mooie onderwaterwereld met vele tropische vissen te ontdekken, zoals die van het Ko Lante National Park. Naast de vele stranden zijn er langs de kust mangrovebossen te vinden, de in het water staande bomen met een uitgebreid wortelnetwerk zijn een uniek aanzicht. Maar niet alleen de kust is de moeite waard, het binnenland is al even indrukwekkend. In de tropische regenwouden kun je prachtige wandelingen maken langs rotspartijen en watervallen, zoals in het Kao Phanombencha National Park.

Cultuur van Krabi

Algemeen

Snuif de Thaise cultuur op met een bezoek aan de tempels zoals de boeddhistische Wat Kaew Korawaram tempel. Deze tempel wordt gekenmerkt door zijn witte muren en licht in het centrum van de stad Krabi.


Geografie van Krabi

Ligging

Krabi ligt in het zuiden van Thailand.


Geschiedenis & politiek van Krabi

Geschiedenis

Vermoedelijk is Krabi de langst bewoonde regio van Thailand. Vondsten van stenen voorwerpen, gekleurde tekeningen, kralen en potten doen vermoeden dat de eerste mensen hier al 25.000 tot 35.000 jaar voor Christus al geleefd hebben.


Natuur & klimaat van Krabi

Natuur

Aan de kust van Krabi zijn prachtige helder witte stranden te vinden. Deze stranden bieden uitzicht op de smaragdgroene zee. Een unieke verschijning zijn de kalkstenen rotsen die uit deze zee omhoog rijzen. Ook de onderwaterwereld is een prachtig gezicht. Krabi is niet voor niets een geliefde duik locatie. Aan de kust liggen ook mangrovebossen. Een aanrader is een kanotocht te maken door deze in het water staande bomen met een groot zichtwaar wortelnetwerk.In het binnenland vind je tropische regenwouden. Een wandeling door deze wouden leidt je langs mooie rotspartijen, watervallen en kronkelende beekjes.

Klimaat

Krabi ligt aan de Andaman Zee en heeft daarom te maken met een regen seizoen. Deze duurt van november tot en met mei. Hierbij kan het soms dagenlang regenen.

Stranden


Sport in Krabi

Een mooie manier om onder andere de mangrovebossen en kustlijn te ontdekken is door het water op te gaan met de kajak of kano. Om de onderwaterwereld te ontdekken is het een aanrader te gaan snorkelen of duiken. Krabi is niet voor niets een geliefde duik locatie. In het binnenland kan met mooie wandelingen maken door de tropische regenwouden.


Terug naar boven

Foto's Vakantie Krabi

Foto 15 van 15

Video's Vakantie Krabi

Alle resultaten vakantie naar Krabi Toon alle resultaten in Krabi
KASSAKORTING
26 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
9,1
 • Even bijkomen bij het zwembad
 • Het strand op loopafstand
 • Dineren en flaneren in Ao Nang
 • Rust in een groene omgeving
 • Service vanuit het hart
 • Uitstekend middenklasse hotel
Di 11 mei 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
902,- per persoon
Bekijk
KASSAKORTING
3 TUI-gasten beoordeelden deze accommodatie
7,7
 • Dit noem je nou magisch uitzicht
 • Prachtige ruime kamers
 • Gelegen in een privébaai
 • Direct naast een Nationaal Park
 • Per boot naar het vasteland
 • Oog voor mens en milieu
Di 11 mei 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1326,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Krabi Toon alle resultaten in Krabi