Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie
Vakantie Abu Dhabi

Algemene informatie over Abu Dhabi

Abu Dhabi is één van de zeven Emiraten die horen bij het land Verenigde Arabische Emiraten. Het is tevens het grootste Emiraat en de hoofdstad.

Cultuur van Abu Dhabi

Algemeen

De Islam is in de grote steden vaak gemoderniseerd, maar men houdt vast aan de normen en waarden van het geloof. Dit symboliseert ook de kleding die wordt gedragen. De mannen dragen vaak witte gewaden en een tulband. De vrouwen dragen lange jurken met een broek eronder en een hoofddoek of een boerka. Over het algemeen zijn de handen en het gezicht van de vrouwen zichtbaar.


Eten & drinken in Abu Dhabi

Algemeen

Er is een enorm aanbod van restaurants; van luxe specialiteitenrestaurants tot eenvoudige eettentjes en fastfoodfilialen. De meeste hotels hebben meerdere restaurants. Naast spijzen uit de Arabische en Indiase keuken zijn er gerechten van over de hele wereld verkrijgbaar. Uit religieuze overwegingen wordt er geen varkensvlees geserveerd; wel veel schapenvlees. Erg lekker is ook Halawa, Arabische zoetigheid. Voor moslims is het drinken van alcohol verboden. Alcohol wordt alleen geschonken in hotels, restaurants, bars en nachtclubs met een alcohollicentie.


Geografie van Abu Dhabi

Ligging

Abu Dhabi ligt in de Verenigde Arabische Emiraten. Ten zuiden van het gebied ligt Saoedi-Arabië en ten oosten Oman. Het Emiraat grenst in het noordoosten aan Dubai en in het noorden aan de Perzische Golf.


Geschiedenis & politiek van Abu Dhabi

Geschiedenis

Sommige delen van Abu Dhabi gaan terug tot de tijd voor Christus. In het midden van de twintigste eeuw was Abu Dhabi economisch afhankelijk van kamelenhouderij, groenteproductie, visserij en parelduiken voor de kust van de stad Abu Dhabi. Er werd voor het eerst olie gevonden in 1958. In 1971 werden de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk mede dankzij Sheikh Zayed en vanaf die tijd bloeide het gebied op.

Politiek

De regeringsvorm van Abu Dhabi is een federatie.


Natuur & klimaat van Abu Dhabi

Natuur

Hoewel tweederde van het landschap uit woestijn bestaat, is er een grote diversiteit aan vegetatie. Op verschillende plaatsen wordt de woestijn geïrrigeerd en ontstaan er grote vlakten met allerlei flora.

Stranden


Praktische informatie over Abu Dhabi

Overige informatie

tijdverschil: 2
tijdverschil zomer: 2
tijdverschil winter: 3

netspanning: 220-240 volt


Terug naar boven

Foto's Vakantie Abu Dhabi

Foto 15 van 15
3 van 6 resultaten vakantie naar Abu Dhabi Toon alle resultaten in Abu Dhabi
8-daagse cruise Iconen van de Perzische Golf
Ma 6 dec 2021 (8 dagen)
Eigen vervoer
All Inclusive
729,- per persoon
Bekijk
11 beoordelingen van TUI-gasten
9,5
Ma 20 sep 2021 (5 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
824,- per persoon
Bekijk
4 beoordelingen van TUI-gasten
9,8
Ma 20 sep 2021 (5 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
851,- per persoon
Bekijk
3 van 6 resultaten vakantie naar Abu Dhabi Toon alle resultaten in Abu Dhabi