Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie
Vakantie Fujairah

Algemene informatie over Fujairah

Fujairah wordt ook wel de parel van de Emiraten genoemd. Hier vindt u landschappen met lange zandstranden in een prachtig decor met de uitlopers van het Hajjargebergte die verdwijnen onder de diepblauwe Golf van Oman. Het emiraat herbergt een eeuwenoude geschiedenis en beschikt over een schat aan archeologische vindplaatsen. Veel belangrijke opgravingen zijn gedaan in de buurt van Fujairah. Sommige vondsten zijn zelfs afkomstig uit het ijzeren tijdperk. De forten van Fujairah zijn enkele eeuwen oud en hebben tot zeer onlangs nog hun verdedigende functie uitgeoefend. Op vrijdag kunt u de fascinerende lokale markt bezoeken met onder andere handgemaakte potten en tapijten.

Beziens- & wetenswaardigheden van Fujairah

Wetenswaardigheden

Fujairah is één van de zeven emiraten waar de Verenigde Arabische Emiraten uit bestaat. Het gebied heeft, in tegenstelling tot de andere emiraten, geen oliebronnen en krijgt financiële ondersteuning van de andere emiraten.


Cultuur van Fujairah

Algemeen

Ontdek de Arabische cultuur van Fujairah en aanschouw de bijzondere bouwwerken.


Geografie van Fujairah

Ligging

Fujairah ligt in het noordoosten van de Verenigde Arabische Emiraten aan de Golf van Oman. De hoofdstad draagt dezelfde naam als het emiraat. Door de ligging aan de Golf van Oman is de hoofdstad een havenstad waar containerschepen af en aan varen.


Natuur & klimaat van Fujairah

Natuur

Fujairah kent een bergachtig gebied waarvan een deel tot het Hadjargebergte toebehoort. Het emiraat krijgt meer regen dan de andere Verenigde Emiraten waardoor hier meer groente en fruit verbouwd wordt dan in de andere Emiraten. Toch ken Fujairah over het algemeen een droog en dor landschap.

Stranden


Terug naar boven

Foto's Vakantie Fujairah

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Fujairah Toon alle resultaten in Fujairah
4 beoordelingen van TUI-gasten
9
  • Rechtstreekse vlucht met Emirates
  • Sprookjesachtige ligging
  • Direct aan het zandstrand
  • Ruime kamers
  • Familiekamers beschikbaar
  • Uitgebreide kidsclub
Wo 15 sep 2021 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
All Inclusive
Transfer
1499,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Fujairah Toon alle resultaten in Fujairah