Bye Bye Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!
Vakantie Colorado
Wintersport in Colorado

De schoonheid van de skigebieden in Colorado doet u verbazen. De beroemde 'Powder Snow' geeft een geheel nieuwe dimensie aan skiën. De skigebieden liggen in de Rocky Mountains waar de boomgrens boven de 3000 meter ligt, zodat u in een bosrijk gebied de wintersport bedrijft. Bekende skigebieden in Colorado zijn Winter Park, Copper Mountain, Aspen en Breckenridge. De Rocky Mountains behoren tot de meest sneeuwzekere gebieden ter wereld waar in het winterseizoen tussen de zeven en twaalf meter sneeuw valt. In Colorado vindt u honderden kilometers piste met veel liften. In de bossen van Summit County ligt het grootste nachtskigebied ter wereld. Een aparte ervaring. Ook bieden de wintersportgebieden in Colorado een keur aan restaurants en gezellige bars.

Algemene informatie over Colorado

Bent u op zoek naar een vakantiebestemming waar het zelden regent? Dan bent u in de voormalige goudstaat Colorado aan het goede adres. In deze staat schijnt ongeveer driehonderd dagen per jaar de zon. Het westen van de staat bestaat uit de Rocky Mountains met imposante bergen en mooie vergezichten. Het oosten is wat vlakker en groener.

Beziens- & wetenswaardigheden van Colorado

Bezienswaardigheden

Coors brouwerij, Mesa Verde National Park, State Capital, US Mint, Larimar Square, Colorado State Museum, Presidents Wax Museum, Pike Peak Ghost Town, Durango/Leadville

Wetenswaardigheden

Betekenis Colorado, South Park, Nederland


Geografie van Colorado

De staat Colorado komt met de staten New Mexico, Arizona en Utah samen op de 'Four Corners', het zogenaamde vierstatenpunt. Het westelijke deel van Colorado bestaat uit de Rocky Mountains. De rivieren die hun oorsprong in de Rocky Mountains vinden, stromen over het algemeen naar het oosten. Dit deel van Colorado, de Great Plains genoemd, is dan ook veel bosrijker dan het westen en het is dichter bevolkt. Colorado heeft meer dan vijfhonderd bergtoppen boven de vierduizend meter en is de enige staat die in zijn geheel boven de duizend meter ligt. Daarnaast zijn Colorado en Wyoming de enige staten die exact rechthoekig zijn.

Ligging

Colorado is één van de vijftig staten van de Verenigde Staten en grenst aan de staten Wyoming, Nebraska, Kansas, Oklahoma, New Mexico, Arizona en Utah.

Totale oppervlakte van Colorado is 269837 km²

hoogste punt: 4399
laagste punt: 1010 m

Geschiedenis & politiek van Colorado

Geschiedenis

Vroeger werd Colorado bewoond door Indianen. Indianenstammen die er woonden waren de Cheyenne, de Comanche en de Ute. De komst van de Europeanen heeft langzamerhand de Indianen verdreven. Door de Louisiana Purchase in 1803 en de Mexicaans-Amerikaanse oorlog in 1848 kwam de staat in handen van de Verenigde Staten. De Colorado Gold Rush van 1859 heeft ervoor gezorgd dat het aantal inwoners van de staat groeide. De meeste dorpjes die in die tijd gebouwd werden om het toenemende aantal bewoners te kunnen huisvesten, veranderden naar mate het goud op raakte of de goudmarkt instortte in spookdorpjes. Sommige dorpjes overleefden het en veranderden in ski- of gokdorpjes. Het mondaine Aspen is bijvoorbeeld zo'n overgebleven skidorp. In 1876 werd Colorado de 38ste staat van de Verenigde Staten. De Indianen die in 1864 nog in Colorado leefden, kwamen in oorlog met de Verenigde Staten. Het gevolg van deze Colorado-oorlog was dat alle Indianen uit Colorado naar Oklahoma verplaatst werden.

Politiek

Politiek gezien is Colorado onderverdeeld in 64 county's.


Natuur & klimaat van Colorado

Natuur

De bergen van de Rocky Mountains zijn tot aan de boomgrens begroeid met naaldbomen. De boomgrens ligt in het zuiden van Colorado op een hoogte van 3700 meter, in het noorden ligt deze grens op 3200 meter. Daarboven groeien alleen nog alpine planten.

Klimaat

In Colorado staat schijnt ongeveer driehonderd dagen per jaar de zon en het regent er zelden. Áls er neerslag valt is het bijna altijd sneeuw. Het oosten van Colorado is het droogst. Over het algemeen geldt hoe hoger, hoe kouder en hoe meer neerslag. De hoogste temperatuur ooit gemeten in Colorado is 48 graden Celsius, de laagste min 52 graden Celsius.

Flora en Fauna

Doordat het in het oosten van Colorado zo droog is, groeien hier ook bijna geen bomen.

Nationale parken

Mesa Verde National Park, Black Canyon of the Gunnison National Park, Great Sand Dunes National Park, Rocky Mountains National Park


Praktische informatie over Colorado

Openbaar vervoer en transport

Door Colorado lopen verschillende wegen en trein- en busroutes. Ook liggen in de staat een aantal vliegvelden.

Overige informatie

tijdverschil: 8

netspanning: 110 volt

Denver is de hoofdstad van Colorado. Andere belangrijke steden in deze staat zijn Aurora, Colorado Springs, Lakewood en Fort Collins.


Rondreizen & Excursies in Colorado

Excursies

Smalspoorstoomtrein naar Silverton


Terug naar boven
Alle resultaten vakantie naar Colorado Toon alle resultaten in Colorado
18-daagse rondreis American Canyonlands
4 beoordelingen van TUI-gasten
8,8
 • GRATIS UPGRADE HUURAUTO
 • Individuele rondreis per auto
 • Prachtige nationale parken
 • De bogen van Arches N.P.
 • Tafelbergen in Mesa Verde
 • Monument Valley: Navajocultuur
Ma 1 nov 2021 (18 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
2058,- per persoon
Bekijk
20-daagse rondreis American Canyonlands
 • GRATIS UPGRADE HUURAUTO
 • Individuele rondreis per auto
 • Prachtige nationale parken
 • De bogen van Arches N.P.
 • Tafelbergen in Mesa Verde
 • Monument Valley; Navajocultuur
Ma 1 nov 2021 (20 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies
2617,- per persoon
Bekijk
21-daagse fly-drive West USA Relax
 • Huurauto en overnachtingen
 • Reis rond in je eigen tempo
 • Ruige natuur en bruisende steden
 • O.a. Los Angeles en San Francisco
 • De imposante Grand Canyon
 • Kies uit economy of comforthotels
Vr 16 apr 2021 (21 dagen)
Vanaf Amsterdam
Huurauto
2327,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Colorado Toon alle resultaten in Colorado