Vakantie Georgia

Algemene informatie over Georgia

Georgia is een van de dertien originele staten van de Verenigde Staten en is vernoemd naar koning George II van Engeland.

Cultuur van Georgia

Algemeen


Geografie van Georgia

Georgia grenst in het noorden aan North Carolina en Tennessee, in het westen aan Alabama, in het zuiden aan Florida en in het oosten aan de Atlantische oceaan en South Carolina.


Geschiedenis & politiek van Georgia

Geschiedenis

Georgia werd gesticht als Britse kolonie in 1732. Tijdens de Amerikaanse Revolutie streed Georgia met de twaalf andere Britse kolonies in Noord-Amerika voor de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Pas toen het staatsparlement de nieuwe Amerikaanse grondwet ratificeerde op 2 januari 1788 werd Georgia de vierde staat van de Unie, na Delaware, Pennsylvania en New Jersey. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog zou Georgia zich samen met zes andere zuidelijke staten afscheiden op 19 januari 1861. Tijdens de burgeroorlog was Georgia een bolwerk voor de Geconfedereerde Staten van Amerika. Georgia zou pas opnieuw toegelaten worden tot de Unie op 15 juli 1870, ook al was de burgeroorlog reeds vijf jaar eerder beëindigd.


Natuur & klimaat van Georgia

Natuur


Terug naar boven

Foto's Vakantie Georgia

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar Georgia Toon alle resultaten in Georgia
  • Op ontdekking in 'The Deep South'
  • Gratis upgrade huurauto
  • Vlucht met KLM/Delta Air Lines
  • Middenklasse auto
  • Inclusief autoverzekeringen(Gold)
  • Ophalen/inleveren luchthaven
Wo 25 mrt 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Huurauto
1058,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar Georgia Toon alle resultaten in Georgia