Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Vakantie West-Zwitserland

Algemene informatie over West-Zwitserland

Wijnstokken, vorstelijke buitenverblijven, machtige kastelen, uitgestrekte korenvelden, ongerepte natuur en kleine wijndorpjes. Zomaar een opsomming die kenmerkend is voor West Zwitserland. In het noorden vindt u het Jura-gebergte en in het oosten de uitlopers van het centrale plateau en de majestueuze Alpen. En dan zijn er natuurlijk de prachtige wereldsteden Montreux, Lausanne en Genève, schitterend gelegen aan de oevers van het meer van Gèneve. Mooie panorama’s, culturele bezienswaardigheden en een mild klimaat. West-Zwitserland: adembenemend mooi!

Beziens- & wetenswaardigheden van West-Zwitserland

Bezienswaardigheden

Zoutmijnen van Bex, Charmey Kabel Klimpark, Het Musée international de l’horlogerie – Genève, Het Grand Théàtre, Carouge, Boottochten op het Meer van Genève


Feesten & Evenementen in West-Zwitserland

Evenementen

Het Jazzfestival van Montreux, ‘Festival de la Cité’, Tour de Romandie –Lausanne., filmfestival


Geografie van West-Zwitserland

Het gebied begint in het zuidwesten bij het Meer van Genève en houdt op in het noordoosten bij het Bodenmeer en de Rijn. Kantons die geheel in het Middenland liggen zijn Zürich, Thurgau, Schaffhausen en Genève. Verscholen tussen de Aplentoppen en de heuvelrug van de Jura ligt de Franstalige Stad Genève. Deze mooie stad ligt in de bocht waar de Rhone het meer van Genève verlaat. Het kanton Genève ligt aan het Meer van Genève en wordt doorstroomt door de Rhône. Het kanton is vrijwel geïsoleerd van de andere Zwitserse kantons. Het kanton grenst alleen aan het kanton Vaud. Voor de rest is het omklemd door Frankrijk via de departementen Ain aan de noordkant en Haute-Savoie aan de zuidkant. Een enclave van het kanton bevindt zich in Vaud.


Kinderen in West-Zwitserland

De mooie bergen zullen een diepe indruk maken op de jongste bezoekers en hen dan ook enthousiast maken voor een fikse wandel- of fietstocht.


Natuur & klimaat van West-Zwitserland

Natuur

Klimaat

Klimatologisch gezien ligt dit gebied in een overgangsgebied. In het noorden vindt u het Juragebergte en in het oosten de uitlopers van het centrale plateau en de majesteuze Alpen. Waar men geen Alpen aantreft, is een geleidelijke overgang te bespeuren van een zeeklimaat in het westen naar wat meer een landklimaat is, in het oosten. De Alpen vormen een belangrijke barrière tussen het noorden en het zuiden. Het Alpengebied is in zijn geheel de grens tussen het koele Noord-Europese klimaat en het warmere Zuid-Europese klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 9°C. De warmste maand is juli met een gemiddelde temperatuur van 15 tot 23°C. De koudste maand is januari met een temperatuur van 0°C.


Tips voor West-Zwitserland

Tip, Tip, Tip, Tip


Terug naar boven

Foto's Vakantie West-Zwitserland

Foto 15 van 15
Alle resultaten vakantie naar West-Zwitserland Toon alle resultaten in West-Zwitserland
Central-Résidence & Spa hotel
  • Uitzicht op de prachtige bergen
  • Volop activiteiten
  • Onlangs gerenoveerde kamers
  • Zwemmen in het binnenzwembad
  • Vakantiefoto's sturen: gratis WiFi
  • Relaxen in de sauna
Wo 1 apr 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
511,- per persoon
Bekijk
Alle resultaten vakantie naar West-Zwitserland Toon alle resultaten in West-Zwitserland