COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Bretagne

Camping Bretagne

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Bretagne

In het oosten van Frankrijk is de regio Bretagne de ideale plek voor een afwisselende kampeervakantie. Dat komt omdat er dankzij de idyllische baaien, kleurrijke rotsen en middeleeuwse stadjes genoeg te zien is. Kies bijvoorbeeld voor een camping Bretagne aan de Côte de Granit Rose met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen voor de havenstad St. Malo of Vannes met zijn historische stadsmuren.

Camping Bretagne
  • Keltische cultuur
  • Krijtrotsen langs de kust
  • Sprookjesachtige bossen
  • Uitgestrekte zandstranden
Bekijk alle campings Bretagne (3)

Het schilderachtige decor van Bretagne

Flaneren door ommuurde stadjes en op ontdekking in schilderachtige landschappen gaan tijdens een kampeervakantie in Bretagne hand in hand. De Franse streek ligt op het gelijknamige schiereiland in het oosten van Frankrijk. Bretagne dankt zijn gezicht vooral aan de romantische kustlijn vol verborgen baaien, kleurrijke rotsformaties en witte stranden. En dan hebben we de mystieke dorpen nog niet eens benoemd. Kies in de zomermaanden een camping in Bretagne als uitvalbasis en ontdek de streek op eigen tempo. En mét eigen auto.

Wandelen langs de roze granietenkust

Zonaanbidders die houden van waterpret en luxe zitten goed op de 5 sterrencamping in Perros-Guirec. De badplaats ligt aan het panoramapad ‘Sentier des Douaniers’ en de roze gekleurde rotsen van de Côte de Granit Rose. De dag beginnen met een wandeltocht is aan te raden als je verblijft op deze camping in Bretagne. Bijkomen doe je onder de zon op Plage du Trestraou of door een frisse duik te nemen in het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Echte waterpret beleef je op de camping met het zwemparadijs vol glijbanen. En vergeet de jacuzzi’s in de wellness niet.

Een culturele dag in Vannes

Wil je de zonvakantie combineren met het bekijken van eeuwenoude bezienswaardigheden? Kies dan voor de luxe camping in Vannes. Deze stad ligt aan de Golf van Morbihan en het strand vind je op loopafstand van de camping Bretagne. Zodra de temperatuur in de namiddag zakt is het tijd om door Vannes te flaneren. De middeleeuwse stadsmuren, de stenen huizen en de klinkerstraatjes vol terrassen zorgen voor een fijne sfeer. Bezoek zeker de Cathédrale de Saint-Pierre de Vannes met zijn kapelletjes en kleurrijke beschilderingen. Ontspannen doe je bij de safaritent met de barbecue aan.

Een uniek bezoek aan St. Malo

Een van de meeste bekende steden van Bretagne is de havenstad St. Malo. De stad wordt omringd door middeleeuwse stadsmuren en witte zandstranden. Bij TUI kun je aan de rand van St. Malo verblijven op een luxe camping in een schaduwrijk park. Bezoek tijdens de kampeervakantie zeker Fort National op het eilandje Île-du-Grande-Bé. Dit fort is niet alleen bijzonder omdat je er kunt uitkijken op St. Malo, maar vooral omdat je dit historische bouwwerk alleen kunt bezoeken bij eb. Het getij bekijken, het water zien verdwijnen en een wandelpad zien droogvallen is een uniek schouwspel. Opfrissen doe je daarna op de luxe camping met een zwembad vol waterglijbanen.

Bekijk alle campings Bretagne (3)