Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Centre

Op een camping Centre voel je je een Franse vorst. Uitgestrekte velden en bossen bepalen het gezicht van deze regio in Midden-Frankrijk. Je beleeft er zeker een gevarieerde vakantie: wandelen over de GR3-route of fietsen langs de Loire-rivier, relaxen op de camping en kastelen bezichtigen. Vanuit Gien kun je er maar liefst 3 bewonderen. Het kasteel van Sully-sur-Loire is een tip. Hier neem je ook de kinderen gerust mee naartoe.

Actieve kampeervakantie in Centre

Vanaf een camping in Centre verken je moeiteloos de mooiste plekjes van deze Franse regio. Zoals de naam al zegt, vind je Centre midden in Frankrijk. De campings van TUI liggen hier tussen velden en bossen. Dwars door de regio kronkelt de Loire-rivier, die zul je tijdens deze kampeervakantie vast vaak oversteken. Hier wissel je sportieve activiteiten gemakkelijk af met relaxen bij de tent, chalet of stacaravan. Vanaf de camping in St. Satur wandel je bijvoorbeeld een deel van de langeafstandsroute GR3 of stap je op de fiets voor een stukje van de fietsroute Loire à Velo. Daarna is het des te fijner om lekker te ontspannen bij het zwembad.

Als een Franse vorst in Centre

Met al die activiteiten zou je bijna vergeten dat Centre bekend staat om zijn prachtige cultuur. Zo is de camping in Centre een goede uitvalsbasis voor een kastelentour. Verblijf je bijvoorbeeld op een 5 sterrencamping in het historische Gien aan de Loire? Dan kun je met gemak 3 kastelen in de buurt bekijken: die van Sully-sur-Loire, Gien en Saint Brisson. Ook voor de kinderen is dat een spannend avontuur. Een echt middeleeuws kasteel is dat van Sully-sur-Loire. Je bereikt het in een half uurtje vanaf Gien. Het kasteel is een versterkte vesting, inclusief slotgracht. Al wandelend door de schitterend versierde zalen in renaissance-stijl waan je je even een Franse vorst.

Bekijk alle campings Centre (2)