Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Lot

Het schilderachtige Franse departement Lot bewonderen doe je met een kano. De gelijknamige rivier is dé manier om deze Zuid-Franse streek te bekijken. Beboste heuvels, middeleeuwse dorpjes en kalkstenen rotsformaties passeren de revue. Op een van de kiezelstranden kun je uitrusten onder de zon. Toe aan een culturele dag? Loop vanuit de camping aan de Lot naar middeleeuws Souillac om de twee rijk versierde kerken te bewonderen.

Camping Lot

Met de kano varen op de Lot

Kalkstenen rotsformaties, middeleeuwse dorpjes en beboste heuvels vormen samen het landschap in de Zuid-Franse regio de Lot. De rivieren de Dordogne en de Lot zijn hier de natuurlijke snelwegen en de kano dan ook een favoriet vervoersmiddel. Je begrijpt dat de Lot zich goed laat lenen voor een actieve kampeervakantie. Kies bij TUI voor een camping in Lot en je verblijf aan de Dordogne in het stadje Souillac. Een kano huren en zo de schilderachtige regio ontdekken is een aanrader. Onderweg kun je altijd even uitrusten bij de kiezelstranden die aan de rivier liggen. Of bezoek een van de vele druipsteengrotten, zoals de Gouffre de Padirac, waar je met een boot doorheen kunt varen.

Cultuur snuiven in middeleeuws Souillac

Ook voor cultuurliefhebbers is een camping in Lot een ideale uitvalbasis. In de streek liggen vele historische dorpen en steden die rechtstreeks uit de Middeleeuwen komen. Souillac is zo’n stadje. In het centrum van Souillac staan twee indrukwekkende kerken die een bezoek waard zijn. De Sainte-Marie abdijkerk vanwege de portaal in Romaans-Byzantijnse stijl en de ronde St-Maartenskerk vanwege de hoge klokkentoren en kleurrijke fresco’s. Na het sightseeing kun je bijkomen bij een van de terrasjes met een goed glas wijn. Of zoek de luxe camping van TUI weer op voor een plons in het zwembad.