Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Souillac

Na het arriveren op de camping Souillac heb je de auto niet meer nodig. Dat komt omdat dit middeleeuwse dorpje aan de rivier de Dordogne ligt en je de regio ontdekt met een kano. Ravijnen, verborgen strandjes en dichte bossen passeren de revue tijdens het kanoën over de Dordogne. Ben je een cultuurliefhebber? Wandel dan naar het middeleeuwse centrum met de historische kerken en kronkelige straten.

Camping Souillac

Kanoën door de schilderachtige Dordogne

Na een lange rit naar het zuiden van Frankrijk heb je na aankomst op de camping Souillac de auto niet meer nodig. Dat komt omdat dit dorpje aan de rivier de Dordogne ligt en de kano hét vervoersmiddel is in deze regio. Grillige ravijnen, verborgen strandjes en bosrijke oevers passeren de revue tijdens het kanoën over de Dordogne. En omdat de rivier vrij is van stroomversnellingen is er genoeg tijd om de schilderachtige landschappen te bewonderen. Ook leuk voor de kids. Al zullen zij zich ook prima vermaken op de camping van TUI waar de waterglijbanen en het zwembad voor heel wat pret zorgen.

Sightseeing in middeleeuws Souillac

In de Dordogne kun je actieve dagen vol waterpret prima afwisselen met culturele uitstapjes. Zo wandel je vanaf de camping Souillac zo naar het middeleeuwse stadscentrum. Hier kronkelen de straten allemaal rond de Sainte-Marie abdijkerk en de ronde St-Maartenskerk. Die eerste kerk is niet alleen bijzonder vanwege het Romaanse portaal, maar ook omdat er in de zomermaanden Nederlandstalige kerkdiensten worden georganiseerd. De St-Maartenskerk is dan weer een bezoek waard vanwege de Byzantijnse invloeden. Bijkomen van het sightseeing doe je op de luxe camping van TUI. Steek voor de stacaravan de barbecue aan een geniet van een goed glas wijn.