COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Cingoli

Vakantie Cingoli

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Marche
  4. Cingoli

Benvenuto op het ‘Balkon van Le Marche’. Dit pittoreske Italiaanse dorp, Cingoli, ligt genesteld op een heuvel op 600 meter boven de zeespiegel. Wandel tijdens eens vakantie Cingoli door het dorp en geniet op iederen hoek van het uitzicht over de uitgestrekte, groene heuvels van het Sibillini gebergte. Ontdek de karakteristieke straatjes van Cingoli of vind rust en stilte aan de oevers van het spiegelgladde Lago di Cingoli.

Vakantie Cingoli

Cingoli: het Balkon van Le Marche

In de provincie Le Marche, dichtbij de kust van de Adriatische zee, ligt de charmante stad Cingoli. Door de ligging op 600 meter hoogte, en het uitzicht over de glooiende heuvels, wordt Cingoli terecht het ‘Balkon van Le Marche’ genoemd. Struin door de smalle steegjes en beklim de stenen trappen. Bewonder de historische gevels, ‘pallazi’ en poorten om neer te strijken op een terrasje voor een smaakvolle Cappuccino Italiano. Wandel over het Piazza Vittorio Emanuele, het kloppende hart van de stad waar de Palazzo Comunale met zijn imposante klokkentoren staat. Binnenin bewonder je historische attributen uit de bronstijd in het Museo Archeologico. Vergeet niet de delicatessenwinkels in de het bruisende centrum te bezoeken. Hier koop je Italiaanse lekkernijen om op te peuzelen tijdens een picknick op de omringende, groene heuvels, in de schaduw van een appelboom.

Aqua di Cingoli

Breng de nachten door op het, door kleurige zonnebloemvelden omringde, vakantiepark van TUI. De kinderen kunnen in het waterpark van de glijbanen roetsjen terwijl jij een boek leest aan de rand van het zwembad. Voor echte natura pura kom je tot rust aan de oevers van Lago di Cingoli. Dit gladde stuwmeer wordt omringd door weelderige, groen beboste heuvels en wordt gevoed door de rivier de Musone. Verken het meer op een gehuurde waterfiets of kano. Voor afkoeling tijdens je zonovergoten vakantie Cingoli neem je een verfrissende duik in het water om vervolgens op een ligbed aan de oever in de Italiaanse zon op te warmen.