Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Corona maatregelen Italië

Omdat we op dit moment nog niet naar dit land kunnen reizen, zijn de maatregelen niet up-to-date.

Laatst gewijzigd op: 29-10-2020 | Vandaag nog steeds geldig

Italië heeft enkele corona-maatregelen opgesteld die je op deze pagina kunt lezen. Lees deze goed door, want reizen in deze tijd is dus net even anders dan je gewend bent. Onveranderd is echter de TUI smile. We kijken er naar uit om er samen een onvergetelijke vakantie van te maken! 

Ontspannen op vakantie met TUI
  • Gerust boeken dankzij de Geld-Terug-Garantie
  • De meest flexibele omruilgarantie
  • Altijd 24/7 support via TUI app of noodnummer
Vakanties Italië (656)

Reisadvies

Het reisadvies voor Italië is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op 28-10 aangescherpt naar een oranje reisadvies. Daarom laten we op dit moment geen klanten meer uitreizen naar Italië.

Belangrijkste Facts & Figures Italië 

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen op een rij.
Lees meer over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie. 

Social Distancing Afstand 1 meter
Mondkapjes volwassenen Verplicht in openbare binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Het is verplicht een mondkapje te dragen, zowel binnen als buiten, wanneer de regels voor social distancing niet nageleefd kunnen worden. Reis je per vliegtuig naar Italië, dan is een medisch mondkapje verplicht. 
Mondkapjes kinderen Verplicht vanaf 6 jaar
Gezondheidsverklaring verplicht? Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier.
Quarantaine Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Vakantiereizen worden niet gezien als noodzakelijk en worden daarom ten zeerste afgeraden door de Nederlandse overheid. Mocht je toch afreizen naar een gebied met een negatief reisadvies dan verzoekt de Nederlandse regering je dringend om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie hierover kan je hier vinden.
Coronatest Alle reizigers vanaf 0 jaar dienen een (Covid-19) PCR-test te laten afnemen. Dit kan bij aankomst in Italië, maar we raden je aan de PCR-test in Nederland te laten afnemen. De uitslag van de test dient negatief te zijn en je dient dit middels een Engelstalige gezondheidsverklaring, inclusief paspoortgegevens, aan te kunnen tonen gedurende de reis. Laat je de test afnemen in Italië, dan zal dit op de luchthaven middels een sneltest worden afgenomen. Reis je per auto naar Italië dan moet je je binnen 48 uur na aankomst melden bij de lokale GGD voor een Covid-test. Indien gewenst kan je een PCR-test ook voor vertrek laten afnemen via het Huisartslab, meer informatie vind je hier.
Goed om te weten Alle toeristen die afreizen naar Italië dienen dit document ingevuld mee te nemen. Daarnaast hebben enkele regio's nog aparte eisen omtrent het registreren:
  • Sardinië: registreer je uiterlijk 48 uur voor vertrek hier
  • Sicilië: registreer je hier
  • Puglia: download het formulier hier
  • Calabria: registreer je hier

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Italië kan ondernemen.

Stranden Geopend met beperkingen
Restaurants Geopend met beperkingen, met reservering, beperkt aantal gasten.
Bezienswaardigheden Geopend met beperkingen, met reservering, beperkt aantal gasten.
Supermarkten Geopend, mondkapje verplicht
Overige activiteiten Geopend met beperkingen, neem contact op met de betreffende activiteit.

 

Algemene wintersport informatie

Hieronder vind je informatie over de algemene maatregelen tijdens je wintersportvakantie.

Goed om te weten In bepaalde regio's wordt je temperatuur gemeten. 
Après-ski & overige horeca De après-skihutten zijn gesloten. Restaurants zijn geopend met beperkingen, zoals vaste zitplaatsen. Ook dien je bij sommige restaurants vooraf te reserveren. 

Wintersport Italië

De belangrijkste informatie over de corona-maatregelen in de Italiaanse skigebieden op een rij.

Social distancing 1 meter.
Mond- en neusbedekking volwassenen en kinderen Vanaf 6 jaar is mond- en neusbedekking verplicht in openbare binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Denk aan winkels, supermarkten, skibussen, skiliften, gondels, restaurants etc. Ook op drukke plaatsen waar de 1 meter afstand niet kan worden gegarandeerd, wordt een mondkapje geadviseerd.
Skipas Om contactmomenten te beperken kun je je skipas ook buiten de openingstijden van de balie ophalen bij de zogeheten ticketboxen. 
Desinfectiemiddelen Voldoende desinfectiepunten beschikbaar. 
Medewerkers Worden regelmatig getest. Bedienend personeel draagt een mondkapje. 

 

Reizen naar Italië

Auto Momenteel niet
Tankstations Geopend
Doorreis voorwaarden Doorreis mogelijk. Let wel: wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route.

Wanneer je per auto op doorreis bent naar een ander land is een korte stop in Duitsland toegestaan. Een overnachting in Duitsland niet toegestaan indien je geen PCR-test hebt laten afnemen met negatief resultaat.
Vliegtuig Momenteel niet
TUI fly Check reisvoorwaarden hier. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot corona maatregelen.

Reizen binnen Italië

Dit is wat je moet weten over je verplaatsen binnen Italië tijdens je vakantie.

Autohuur Mogelijk, met beperkingen voor reisgezelschappen die niet tot hetzelfde huishouden behoren.
Eigen auto Het is mogelijk om met de auto naar Italië te reizen. Indien je reisgezelschap niet tot hetzelfde huishouden behoort, moet de bijrijdersstoel leeg blijven. Op de achterbank moet de middelste zitplaats leeg blijven. In de regio's Zuid-Tirol en Veneto geldt er geen maximum aantal passagiers, maar is het dragen van een mondkapje verplicht. 
Openbaar vervoer Mogelijk, mondkapje verplicht.
Wandeltochten Mogelijk
Fietstochten Mogelijk

Meer lezen over de specifieke corona-maatregelen in Italië?

Lees hier de adviezen van de Nederlandse overheid en hier de Engelstalige adviezen van de Italiaanse overheid.

Vakanties Italië (656)