Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Brussel

Kerstmarkt Brussel

  1. Kerstmarkt
  2. België
  3. Brussel

De kerstmarkt in Brussel is met 240 kerstkraampjes de grootste kerstmarkt van België. Struin het verlichte parcours af die je leidt naar de versierde pleinen van de Belgische hoofdstad. Onderweg naar de Grote Markt spot je een gigantische kerstboom en kerststal met levende dieren aan. Actievelingen kunnen zich vermaken op de maar liefst 60 meter lange schaatsbaan. Natuurlijk mag een Brusselse wafel tijdens een dagje Brussel niet ontbreken!

Kerstmarkt Brussel
Bekijk trips naar Brussel (12)

Licht en magie op de kerstmarkt in Brussel 2016

Wie nog nooit in Brussel is geweest, moet zeker eens overwegen om deze winter de hoofdstad van België én Europa te bezoeken. Je kunt eenvoudig de trein pakken vanuit elk station in Nederland naar deze oude stad met haar historische bezienswaardigheden, prachtige pleinen en diverse musea. In de maanden november en december wordt de binnenstad van Brussel omgetoverd tot een waar kerstwalhalla. Struin onder het genot van een Brusselse wafel en warme chocolademelk door de sfeervolle straatjes met maar liefst 240 kerstkraampjes. Het verlichte parcours van ruim twee kilometer loopt naar het hart van de kerstmarkt in Brussel: de Grote Markt. Hier loop je tegen een gigantische kerstboom en kerststal met levende dieren aan. Maar de echte eyecatcher is toch wel het grote verlichte reuzenrad. Van een hoogte van zo'n 48 meter kijk je neer op de gezellige kerstmarkt in Brussel. Het reuzenrad zelf is ook niet onaardig om naar te kijken; door de 18.000 lampjes wordt het schitterend verlicht.

Iets verderop, op het Sint-Katelijnen kun je met je geliefde of samen met de kids een paar rondjes schaatsen op de 60 meter lange schaatsbaan. De kleintjes vermaken zich in de oude barokke carrousel, een bezienswaardigheid op zich.

Beste optie om te parkeren in Brussel

Bij TUI kun je eenvoudig een hotel inclusief voordelige treinreis naar de sfeervolle kerstmarkt in Brussel boeken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen auto pakken en naar onze zuiderburen afreizen. Aan de rand van Brussel vind je gratis P+R locaties (Stalle, Reyers, Metrostations Roodebeek, Kraainem, Hermann-Debroux, Erasmus, Coovi en Delta), vanuit daar kun je eenvoudig met de bus, tram of metro naar de binnenstad van Brussel.

Bekijk trips naar Brussel (12)