Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Brussel

Brussel is niet alleen de hoofdstad van Europa, maar ook de vier na grootste gemeente in België. Brussel is Manneken Pis, het Atomium, de geur van warme wafels, zelfgemaakte pralinés en een overvloed aan Belgisch bier. Een mooie stad met veel historie, maar ook een heerlijke plek om te shoppen of uit te gaan. Binnen twee uur rijden bent u er al, ideaal dus een Last Minute Brussel!

Last Minute Brussel
  • Shoppen in de Nieuwstraat
  • Een monumentaal centrum
  • Naar de top van de Atomium
  • Het wereldberoemde Manneken Pis
  • Europese hoofdstad
Bekijk alle Last Minutes Brussel (9)

Manneken, Jeanneke en Zinneke Pis

De Grote Markt is het kloppende hart van Brussel en misschien wel het gezelligste plein van deze stad. Niet ver van de Grote Markt, vindt u Manneken Pis. Het plassende jongentje van 58 centimeter hoog heeft al diverse ‘ontvoeringen’ overleefd en beschikt inmiddels over meer dan 700 kostuums. Benieuwd of u ook de vrouwelijke variant, Jeanneke Pis, of de hond Zinneke Pis kunt spotten?

Moleculen, stripfiguren en Europa in het klein

Gaat u met uw gezin naar Brussel? Er is ook voor de kids genoeg te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het Atomium, gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1958. Het ontwerp stelt de atomen van een ijzermolecule voor. Klauter omhoog en geniet van een mooi 360 graden uitzicht over de hele stad.
Houdt u van Madurodam? Dan is het zeker ook leuk om “Mini-Europa” te bezoeken. Versla een stier in Sevilla of breek de Berlijnse Muur opnieuw af in deze miniatuur versie van Europa. Volg in Brussel de stripverhaalroute: een route van 2 uur met enorme muurtekeningen uit bekende stripverhalen, zoals ‘Suske en Wiske’ en ‘Lucky Luke’. Aansluitend kunt u het Stripmuseum bezoeken.

Exclusief winkelen en cultuur snuiven in Brussel

Brussel is een echte winkelstad. De bekende ketens vindt u in de Nieuwstraat. Exclusievere kleding en mooie boetieks, vindt u in de Rue Antoine Dansaert of de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen. Komt u speciaal naar België om wat cultuur te snuiven? In Brussel bent u op de goede plek, want u vindt hier vele historische paleizen en musea, zoals het Koninklijk Paleis van Brussel, het werkpaleis van de koning en het BELvue museum. Koop tijdens uw bezoek aan deze Belgische stad de ‘Brussels Card’ die u onder andere toegang geeft tot meer dan 30 musea en u van A naar B brengt met het openbaar vervoer.

Kindvriendelijk, wellness of design?

TUI heeft diverse accommodaties in Brussel. Van kindvriendelijke hotels met familiekamers in hartje centrum, tot design hotels met wellness faciliteiten. Of een trendy hotel met een fitnessruimte voor de ultieme sportliefhebber nabij de Botanische tuin. Brussel is goed bereikbaar per auto en trein. Het openbaar vervoer in Brussel is redelijk goedkoop en er zijn zelfs gratis parkeergarages. Kortom: genoeg te doen en te zien voor een redelijke prijs bij een Last Minute naar Brussel.

Bekijk alle Last Minutes Brussel (9)