Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Ribe

Op de valreep nog even op vakantie, maar liever niet te ver weg? Boek een Last Minute Ribe, de oudste stad van Scandinavië in het Deense Jutland. Ontdek het schitterende historische centrum en kijk je ogen uit tijdens een bezoek aan het Ribe VikingeCenter. Hier ervaar je hoe het was om ruim 1,000 jaar geleden als Viking te leven. Een echte aanrader voor een familievakantie. Op naar Ribe!

Ribe: stad vol historie

Toe aan vakantie, maar wil je wel eens wat anders dan zon, zee en strand? Dan is een Last Minute Ribe, een sfeervolle stad op het Deense Jutland, wellicht een leuke optie. Het vakantiepark van TUI in Ribe bevindt zich relatief dichtbij Nederland en is daardoor ook een ideale bestemming voor een korte vakantie tussendoor. Ribe is de oudste stad van Scandinavië en heeft een schitterend middeleeuws stadscentrum met talloze historische bezienswaardigheden. Wanneer je langs de oude vakwerkhuizen en het 15e eeuwse Raadshuis loopt is het alsof je terug in de tijd stapt. Neem ook een kijkje bij de Ribe Domkirke, de oudste kathedraal in heel Denemarken. Toe aan een pauze? Loop een van de gezellige herbergen aan de rivier binnen voor een smakelijke lunch. Probeer bijvoorbeeld het typisch Deense smørrebrød, een compact, donker brood met verschillende soorten beleg. De naam smørrebrød komt van ‘smør og brød’, wat ‘boter en brood’ betekent. Dit brood is hét traditionele lunchgerecht van Denemarken.

Ontdek de Vikingen

Ook voor de kids is er in en rondom Ribe van alles te zien en beleven. Een echte aanrader tijdens je familievakantie in Ribe is het Ribe VikingeCenter, een spectaculair openluchtmuseum waar je kunt ervaren hoe het was om meer dan 1.000 jaar geleden als Viking te leven. Leerzaam en leuk voor jong en oud. Of doe mee aan een echte ‘warrior training’. Maar laat het plunderen maar even achterwege, OK? Aan het einde van de vakantiedag wacht de sauna of de spa van het luxe vakantiepark op je komst.

Bekijk alle Last Minutes Ribe (1)