Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Funen

Op de valreep nog op vakantie, maar liever niet al te ver weg? Wat dacht je van een Last Minute naar het Deense eiland Funen? Ontdek Odense, de geboorteplaats van Sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, bezoek de Odense Zoo, of neem een kijkje bij kasteel Egeskov. En natuurlijk is een strandvakantie op Funen niet compleet zonder een wandeling over een van de eindeloze zandstranden. Op naar Funen!

Ontdek het ‘tuineiland’ Funen

Ben je wel toe aan een beetje ‘Hygge’, authentieke Deense gezelligheid? Wat dacht je van een Last Minute Funen? Het Deense eiland Funen staat ook wel bekend als het ‘tuineiland’. De prachtige natuur en de authentieke boerderijen met rieten daken die het landschap sieren zullen zeker indruk maken. Boek bijvoorbeeld een familievakantie bij TUI en verblijf op een vakantiepark in Emmerbolle of Bogense, pal aan het strand. Zo kun je na aankomst in Funen gelijk een strandwandeling maken om even uit te waaien. Heerlijk!

Veelzijdig en sprookjesachtig Odense

Zin in een leuk uitje tijdens je vakantie Funen? Breng dan een bezoek aan Odense, de geboortestad van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Odense biedt talloze leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin. Zo is er de Odense Zoo waar je 365 dagen per jaar terecht kunt om de giraffen, leeuwen en andere dieren te bewonderen. Of neem een kijkje bij het H.C. Andersen museum en leer meer over het leven en de sprookjes van deze inspirerende auteur. Misschien inspireerde het kasteel Egeskov, een van de populairste bezienswaardigheden van het eiland, hem wel tijdens het schrijven van ‘de nieuwe kleren van de keizer’ of een van zijn andere klassiekers? Hoe dan ook, dit imposante kasteel is zeker een bezoekje waard tijdens je Last Minute Funen. Bewonder de torentjes en de slotgracht en neem een kijkje bij ‘Tatiana’s Palace’, een schitterend poppenhuis dat een ereplaatsje heeft in het kasteel.

Bekijk alle Last Minutes Funen (9)