Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Nice

Profvoetballers en filmsterren weten het al langer, maar Nice is ‘the place to be’ aan de Franse Côte d’Azur. En dat heeft alles te maken met het fonkelblauwe water in de Baie des Anglais en de hippe Promenade des Anglais. Kies bij TUI voor een last minute Nice en ontdek deze parel aan de Middellandse Zee met eigen ogen. Met een wijntje de luxe jachten bewonderen of schilderachtig Vieux Nice bekijken; het kan allemaal.

Last Minute Nice
  • Parel aan de Middellandse Zee
  • Flaneren langs Promenade des Anglais
  • Winkelen én topmusea bezoeken in Nice
  • Proef traditionele Niçoise specialiteiten
  • Stedentrip met zacht mediterraan klimaat
Bekijk alle Last Minutes Nice (4)

Op naar mondain en zonnig Nice

De parel aan de Middellandse Zee is het hele jaar door de perfecte plek voor een zonnige break. We hebben het hier over de Franse stad Nice, waar zelfs in de wintermaanden de zon gemiddeld 5 uur per dag schijnt. De stad behoort niet voor niks tot de Côte d’Azur. Filmsterren, modellen en proefvoetballers gingen je voor. Meestal huren zij een luxe jacht om in alle privacy op de fonkelblauwe Middellandse Zee te dobberen, maar tijdens een last minute Nice kun je deze peperdure boten vanaf het strand aan de Baie des Anglais zomaar zien liggen. Met een beetje geluk doe je na het huren van een jetski een wedstrijdje met bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo.

Flaneren over de Promenade des Anglais

Zeggen jullie Nice dan zeggen wij Promenade des Anglais. De beroemde boulevard van Nice is dé plek om te flaneren. Langs schaduwrijke palmbomen, pastelkleurige Belle Epoque villa’s en hippe beachbarretjes. En omdat de promenade langs het strand loopt stap je na een dag zonnen zo de kustboulevard op. Zoek hier tijdens de last minute Nice zeker ’s avonds een terras op. Dan zit je eerste rang voor de zonsondergang. Zie je jezelf al zitten met een goed glas wijn voor je neus?

Proeven van schilderachtig Vieux Nice

Tijdens een last minute Nice kun je ook niet om de oude stadswijk Vieux Nice heen. Pastelkleurige woningen waar de was tussen hangt te drogen, smalle klinkerstraatjes en pleinen waar iedere dag wel een markt wordt gehouden; in Vieux Nice komt een middeleeuws prentenboek tot leven. Bij TUI kun je kiezen voor een hotel in het centrum en het labyrint aan geplaveide straten ontdekken. Loop zeker naar het plein Cours Saleya waar elke dag de marktkramen vol liggen met Franse kaasjes, stokbrood en geurige fruitsoorten. Zelf een overheerlijke lunch samenstellen kan hier prima.

Bekijk alle Last Minutes Nice (4)