NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Reims

De bijnaam geeft al weg, maar in de Noord-Franse stad Reims draait het allemaal om champagne. ‘De stad van de champagne’ wordt dan ook omringd door velden vol wijngaarden en champagnehuizen. Nippen van een glas bubbels mag niet ontbreken tijdens een Last Minute Reims. Cultuurliefhebbers kunnen tussendoor de Romeinse triomfboog Porte de Mars en de gotische ‘Notre Dame’ kathedraal bewonderen.

Last Minute Reims

Champagne nippen in Reims

Trek de champagne maar vast open want een Last Minute Reims is een feestje voor je smaakpapillen. De stad in het noorden van Frankrijk heeft als bijnaam ‘stad van de champagne’. Al tijdens de rit er naar toe passeer je glooiende wijngaarden en pittoreske champagnehuizen. Reims is ook het vertrekpunt van vele champagneroutes die je tijdens de autovakantie zelf kunt rijden. Onderweg zijn er genoeg stoppunten waar de lokale boeren vol trots over hun product vertellen. En natuurlijk mag je zelf ook even nippen van een glaasje bubbels. Een goede fles champagne neem je mee terug naar het 4 sterren hotel in Reims. Zo kun je ’s avonds nagenieten.

Een culturele stadstour door Reims

De volgende dag, na een ontbijt met verse jus en croissantjes, is het tijd om Reims zelf nader te verkennen. Niet alleen Parijs heeft een indrukwekkende ‘Notre Dame’, ook die van Reims is een bezoek waard. De glas-in-lood ramen van deze gotische kathedraal zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Al helemaal als het zonlicht door de kleurrijke ramen naar binnen schijnt. Wist je trouwens dat de Notre Dame van Reims niet het oudste bouwwerk van de stad is? Die eer komt toe aan de Porte de Mars uit de Romeinse tijd. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een Last Minute Reims niet om deze historische triomfboog heen.