Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Last minute Santorini

Tijdens een Last Minute Santorini, een van de Griekse Cycladen, kun je de bijzondere kleuren van het eiland ontdekken. De wit met blauwe huisjes bijvoorbeeld, inclusief gouden gloed tijdens zonsondergang. En het zwarte lavastrand van Kamari aan de helderblauwe Egeïsche Zee. Wie snel een zonvakantie boekt, drinkt binnen de kortste keren een glas rode Megalochori-wijn op de hoge kliffen van Firostefani.

Last Minute Santorini
  • Romantisch eiland
  • Wit/blauwe huisjes in overvloed
  • Archeologische bezienswaardigheden
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle Last Minutes Santorini (22)

De kleuren van Santorini

Op korte termijn een hele nieuwe omgeving verkennen? Dat kan tijdens een Last Minute Santorini. Zo is een strandvakantie op dit zuidelijkste eiland van de Cycladen niet wat je gewend bent. Het vulkanische zand is hier namelijk zwart. En de typisch Griekse huisjes op het eiland? Witgeschilderd natuurlijk, met blauwe accenten.

Wie de bezienswaardigheden van de betoverende hoofdstad Fira wil verkennen, zit goed in een luxe 4 sterren hotel in het centrum. Deze eilandhoofdstad is gebouwd op een circa 260 meter hoge klif, het uitzicht is vanaf hier dan ook adembenemend. Kijk bij zonsondergang ademloos toe hoe de laatste zonnestralen de wit met blauwe huisjes een gouden gloed geven. Of wandel in ongeveer 10 minuten naar het hoogste punt van het Griekse eiland: Firostefani. Hier bevindt zich de witter dan witte Agios Gerasimos kerk, met felblauwe koepel. Op het terras van de Mylos bar, gebouwd in en rondom een oude Griekse molen, kun je een glaasje lokale Megalochori-wijn bestellen. Inclusief een betoverend uitzicht over de Egeïsche Zee: ideaal tijdens een honeymoon.

Unieke strandvakantie

Door de hoogte waarop Fira is gebouwd, is dit niet waar je moet zijn voor een zonnige strandvakantie. Gelukkig maar dat het resort van TUI over maar liefst vier zwembaden beschikt. Toch liever zout water? Ook geen probleem, want vanuit een kleinschalig appartementencomplex in Kamari, stap je vanuit het appartement zo op het zwarte lavastrand van Kamari. Hier kun je in alle rust luieren op een ligbedje. Of afkoelen in de helderblauwe Egeïsche Zee natuurlijk. En aan de boulevard vind je genoeg gezellige eettentjes voor wie klaar is met zonnebaden.

Bekijk alle Last Minutes Santorini (22)

Populaire bestemmingen

Veelgestelde vragen Santorini

De best beoordeelde accommodaties op Santorini zijn hotel Elea Resort, Polydefkis appartementen en hotel El Greco

Accommodaties op Santorini die direct aan het strand liggen zijn de hotels Costa Grand Resort & Spa, Afroditi Venus en Arion

Elea Resort en TUI BLUE Meltemi Blu zijn accommodaties op Santorini die alleen toegankelijk zijn voor volwassenen. 

De warmste maanden op Santorini zijn van mei tot en met oktober. De temperaturen zijn dan tussen de 22 en 30 graden en de zon schijnt bijna altijd. De rest van het jaar is het tussen de 15 en 20 graden. 

Ja, via GoTUI.com kun je excursies boeken op Santorini.