NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Fira

Bijna Griekser dan Grieks: dat is het Egeïsche eiland Santorini. Al is het alleen al om de witter dan witte huisjes, met kenmerkende blauwe accenten. En de verse moussaka natuurlijk, die tijdens een vakantie in Fira nóg beter smaakt na een afdaling naar de oude haven van de eilandhoofdstad. O ja, zorg wel dat je weer boven bent voor de zon onder gaat. Want de gouden zonnestralen maken Fira pas écht sprookjesachtig.

Last Minute Fira
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

Typisch Griekse Last Minute Fira

Het Griekse eiland Santorini, gelegen in de Egeïsche Zee, is ongetwijfeld een van de meest typisch Griekse bestemmingen. Want op de steile vulkanische kraterwanden van Santorini, onderdeel van de eilandengroep de Cycladen, staan hagelwitte huisjes met blauwe accenten. Die je misschien wel herkent uit de reisbrochures. Kun je niet wachten om deze kenmerkende Griekse bezienswaardigheden met eigen ogen te zien? Wie bij TUI een Last Minute naar Fira boekt, vliegt in circa 3,5 uur naar de charmante hoofdstad van het eiland. En de vakantiepret kan meteen na boeken beginnen, want wie een Last Minute naar Griekenland boekt kan nog deze week tot rust komen in een luxe hotel in Fira.

De betoverende kleuren van Santorini

Onderaan de steile kliffen kun je tijdens een vakantie in Santorini een bezoek brengen aan de oude haven. Een flinke afdaling, maar je wordt dan ook beloond met een prachtig uitzicht over de blauwe Egeïsche Zee. En overheerlijke moussaka, op het terras van een van de restaurants aan de haven. Onze aanrader: zorg dat je op tijd weer boven bent en je camera niet vergeet. De laatste zonnestralen voorzien de witte huisjes van Santorini bij zonsondergang namelijk van een magische gouden gloed. En ook het uitzicht over de Egeïsche Zee onder de oranjerode lucht is betoverend mooi. Heb je geen wandelschoenen ingepakt, of heb je gewoon geen zin om naar beneden of terug naar boven te lopen? Dan is er gelukkig altijd nog de kabelbaan. En vanaf hier is het nog maar een klein stukje terug naar een luxe hotel in Fira.