COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Baveno

Last Minute Baveno

  1. Last Minute
  2. Italië
  3. Lago Maggiore
  4. Piemonte
  5. Baveno

Zet deze week nog koers naar het Lago Maggiore en binnen een dag ben je met de auto in het roze stadje Baveno. Dobberend in een van de grootste meren van Italië kijk je uit op een prachtig groen gebergte met vele gekleurde dorpjes. Een Last Minute Baveno staat vol met charmante eilandjes, bijzondere fresco’s en schitterende uitzichten. Begeef je in Italiaanse sferen met elke avond een heerlijke gelato.

Het roze Baveno

Natuurschoon is de voornaamste reden waarom Lago Maggiore een populaire bestemming is. Het meer is omgeven door een prachtig groen gebergte en vele gekleurde dorpjes, zo ook Baveno. Het roze stadje ligt aan de westoever van het tweede grootste meer van Italië. Het roze graniet is karakteriserend voor de stad, net zoals de huizen met kleine balkonnetjes in de smalle steegjes. Loop je door het centrum of over de boulevard dan kom je door de historie van Baveno als luxe stad schitterende villa’s tegen. Ook de adembenemede fresco’s bij de galerij op Piazza della Chiesa zijn bewonderenswaardig.

Zeldzame schoonheid in Lago Maggiore

Naast dat het Lago Maggiore een adembenemend uitzicht biedt, staat het ook garant voor waterpret. Met het appartement van TUI dat op circa 200m van het meer ligt neem je elke dag een verfrissende duik. Al dobberend kijk je uit op de Borromeïsche Eilanden. Dit hoeft niet bij een uitzicht te blijven, er varen namelijk elke dag veerboten naar Isola Bella en Isola Madre. Deze eilanden liggen in het Lago Maggiore en hebben een zeldzame schoonheid met paleizen en botanische tuinen. De charmante boulevard van Isola dei Pescatori is ook een bezoekje waard. Eindig hier je excursie met een heerlijke insalata caprese uitkijkend op het prachtige meer omgeven door bergen. Bij terugkomst in Baveno is het tijd voor een ijsje van een van de vele gelateria’s. Italiaanser krijg je het niet tijdens een Last Minute Baveno.

Bekijk alle Last Minutes Baveno (1)