Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Meer van Lugano

Even genoeg van het platte polderlandschap? Kom dan voor een Last Minute naar het Meer van Lugano. Dit meer ligt op de grens van Zwitserland en Italië en wordt omringd door groene bergen. Wandelen, fietsen, kanoën of de omgeving ontdekken, het kan allemaal tijdens deze vakantie. Je verblijft bijvoorbeeld in Porlezza, een sfeervol Italiaans dorp. Flaneer er over de Lungo Lago boulevard en bezoek op zaterdag de wekelijkse markt.

Last Minute Meer van Lugano
Bekijk alle Last Minutes Meer van Lugano (1)

Vakantie aan het Meer van Lugano

Kom je vergapen aan het landschap vol bergen en meren tijdens een Last Minute Meer van Lugano. Dit meer ligt in Lombardije, precies op de grens van Zwitserland en Italië. Bergen van 1.800 meter hoog bepalen het uitzicht in alle windrichtingen. Na een reis met eigen auto kom je aan in Porlezza, aan de Italiaanse kant van het Meer van Lugano. Hier verblijf je in een appartement of hotel van TUI. Of je nu wilt relaxen op het strand, urenlange wandelingen maakt door de bergen of juist de omgeving wilt ontdekken, Porlezza is de ideale uitvalsbasis voor je vakantie aan het Luganomeer.

Overnachten in Porlezza

Porlezza is een typisch Italiaans plaatsje vol gekleurde huizen, een gezellige boulevard met terrasjes en genoeg trattoria's om je smaakpapillen te verwennen. Op zaterdag wordt de boulevard aan de Lungo Lago Giacomo Matteotti bij het Meer van Lugano omgetoverd tot wekelijkse markt. Inwoners van Porlezza doen er hun inkopen bij kramen vol groente, fruit, kazen, gedroogde worsten en porchetta. Terwijl je geniet van een gelato van de ijssalon verderop, kijk je je ogen uit. En ben je gek op water? Dan voel je je deze Last Minute vakantie in Porlezza zeker thuis, want een van de leukste manieren om het Meer van Lugano te verkennen is per kano of kajak.

Bekijk alle Last Minutes Meer van Lugano (1)

Populaire bestemmingen