Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Letojanni

Aan de oostkant van het Italiaanse eiland Sicilië is het authentieke dorpje Letojanni de ideale plek voor een rustige zonvakantie. Vanuit het luxe hotel van TUI stap je zo het strand aan de Middellandse Zee op. Grillige rotsformaties zorgen voor een indrukwekkend uitzicht. Maar ook een bezoek aan de Etna vulkaan mag niet ontbreken tijdens een Last Minute Letojanni. Je kunt deze actieve vulkaan beklimmen en het maanlandschap bewonderen.

Last Minute Letojanni

Zonnen in authentiek Letojanni

Grillige rotsformaties, een goudkleurig strand en het diepblauwe water van de Middellandse Zee zijn de belangrijkste ingrediënten van een Last Minute Letojanni. Dit onontdekte dorpje op het Italiaanse eiland Sicilië is een ideale plek voor een rustige zonvakantie. Vanuit het luxe hotel van TUI stap je zo het strand op waar het overdag goed toeven is onder de zon. Zodra de temperatuur iets zakt is het authentieke centrum van Letojanni ‘the place to be’. Struin hier langs de indrukwekkende paleizen en pleinen vol palmbomen en terrassen. Maar ook op de boulevard van Letojanni vind je vele restaurants waar je van Italiaanse pizza’s en pastagerechten kunt smullen.

De Etna beklimmen

Een van de hoogtepunten van een Last Minute Letojanni is de Etna. De hoogste actieve vulkaan van Europa is vanuit het hotel in Letojanni in een uur met de auto te bereiken. Onder leiding van een gids kun je de 3.329 meter hoge vulkaan beklimmen en onderweg genieten van het indrukwekkende maanlandschap. Kies je voor een wandeltocht met een geoloog? Dan kom je alles te weten over de verwoestende lavastromen en de geschiedenis van de Etna. Met een beetje mazzel zie je rookpluimen uit de krater omhoog stijgen. Opfrissen doe je na afloop in het zwembad bij het hotel van TUI in Letojanni. Maar ook bij de wijngaarden op de Etna is het goed toeven met een glas wijn.