Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Pertisau

Tijdens een Last Minute in Pertisau word je gedurende de vakantie elke dag wakker met een prachtig uitzicht op de Achensee. In de zomer is het langs grootste meer van Tirol heerlijk wandelen. Of bekijk de bergwereld eens vanaf het water tijdens een boottocht. Wil je een Last Minute Pertisau boeken in de winter? Op de Zwölferkopf is het heerlijk skiën en het Alpenpark Karwendel nodigt uit voor een romantische winterwandeling.

Meer dan skiën in Pertisau

Pertisau is het kleinste dorp aan de Achensee, gelegen tussen Beieren en Tirol. Zowel in de zomer als in de winter een fijne vakantiebestemming. Het dorpje dient als een toegangspoort tot drie licht stijgende valleien dat in schril contrast staat met de steile rotswanden van de nabijgelegen Karwendel-gebergte. Het skigebied Achensee, waar het dorp samen met Achenkirch en Maurach onder valt, telt circa 54 kilometer aan piste. 12 kilometer zijn voor Pertisau zelf. Skiërs kunnen terecht op de Zwölferkopf waar vooral voor de beginner voldoende mogelijkheden zijn. Alle afdalingen komen weer uit in het dorp, waar een warme glühwein of kop chocolademelk op je wacht.

Naast skipistes heeft Pertisau ook een netwerk aan langlaufloipes. De 3,4 kilometer lange panoramaloipe verbindt Pertisau met Maurach en loopt gedeeltelijk door het bos. Heb je niets met de lange latten? Een Last Minute in Pertisau leent zich ook heel goed voor mooie winterwandelingen in het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk: het Alpenpark Karwendel. Hier heb je tevens grote kans om bijzondere dieren- en plantensoorten te spotten.

Pertisau aan de Achensee

Een Last Minute in Pertisau doet je in de zomer genieten van de Achensee, dat zich uitstrekt voor het hotel van TUI. Het is een mooie ervaring om de bergwereld eens te aanschouwen vanaf het water. Kijk en bewonder tijdens een boottocht! Bij zomerse temperaturen is de Achensee heerlijk verkwikkend. Neem dan ook gerust een duik. ’s Avonds wordt er in het hotel met liefde een vier-gangen diner uitgeserveerd.

Bekijk alle Last Minutes Pertisau (2)