Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Santa Maria

Toe aan een zonnige break vol waterpret en warmte? Kies dan voor een Last Minute Santa Maria en vlieg naar het Kaapverdische eiland Sal. Santa Maria staat bekend als surfparadijs en heeft een 8 kilometer lang wit zandstrand. Turquoise gekleurd water van de Atlantische Oceaan en luxe hotels maken het plaatje compleet. Hier kun je zelfs in de winter luieren onder de zon en snorkelen met octopussen en zeesterren.

Last Minute Santa Maria
  • Surfen op het kraakheldere water
  • Vliegen met TUI fly

Op vakantie naar zonovergoten Santa Maria

Kies dit jaar voor een last Minute Santa Maria en vlieg een parelwit zandstrand en turquoise gekleurde Atlantische Oceaan tegemoet. Santa Maria ligt op het Kaapverdische eiland Sal en staat bekend om zijn warme klimaat. Zelf in de winter komt de temperatuur hier amper onder de 25 graden uit. Zonaanbidders zullen zich dan ook helemaal thuis voelen in Santa Maria. Bij TUI verblijf je tijdens de zonvakantie in een luxe hotel aan het strand. Op de 8 kilometer lange witte strook zand is er altijd wel een plekje te vinden om van de zon te genieten.

Waterpret in de Atlantische Oceaan

In beweging blijven zal tijdens een Last Minute Santa Maria niet heel moeilijk zijn. Vanwege de wind is de badplaats geliefd bij surfers van over de hele wereld. Bij een van de vele surfscholen kun je materiaal huren en een les (kite) surfen boeken. Of leen in het All Inclusive hotel van TUI een snorkel en ga snorkelen in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Over de rotsachtige bodem zwemmen egelvissen, octopussen en zeesterren. Over vis gesproken: in de namiddag keren de lokale vissers terug naar de houten pier van Santa Maria om de vangst van de dag te verkopen. Neem alvast een kijkje, want de kans is groot dat deze verse vis ’s avonds op je bord ligt.

Drijven in de Pedra Lume zoutmijn

Wil je tijdens een Last Minute Santa Maria meer zien van Kaapverdië? Ga dan mee op excursie naar Pedra Lume. Sal (zout) heeft zijn naam te danken aan deze zoutmijnen waarvan vooral het meer erg populair is. Dankzij de hoge concentratie zout blijf je drijven in dit meer en is het bijna alsof je in de Dode Zee zwemt. Ga vervolgens op ontdekking in de woestijn rondom Santa Maria en bewonder de roodkleurige aarde en grillige rotsblokken. Opfrissen doe je aan het eind van de dag in het luxe hotel van TUI door het zwembad in te plonsen. De glijbanen zorgen voor heel wat waterpret.

Veelgestelde vragen Santa Maria

De best beoordeelde accommodaties in Santa Maria zijn ROBINSON Club Cabo Verde, hotel Morabeza en hotel MiraBela.

Populaire All Inclusive hotels voor een Last Minute Santa Maria zijn RIU Palace Cabo Verde, Sol Dunas Resort en RIU Funana.

De vliegtijd van Amsterdam naar Santa Maria op Sal bedraagt ongeveer 6 uur. 

Melia Lliana en TUI BLUE Cabo Verde zijn hotels in Santa Maria die alleen toegankelijk zijn voor volwassenen.

Santa Maria ligt op het eiland Sal, en daar is het eigenlijk altijd lekker weer. De warmste maanden zijn juli tot en met oktober met een gemiddelde temperatuur van 29 graden. De maanden met de meeste zonuren zijn april en mei. Dan schijnt de zon 10 uur per dag en is het gemiddeld 25 graden.