COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Sal

Last Minute Sal

  1. Last Minute
  2. Kaapverdië
  3. Sal

Tijdens een Last Minute naar Sal is er een ding waar je op het Kaapverdische Eiland écht niet omheen kunt. Het vele water! Huur een surfplank en trotseer de hoge golven van de Atlantische Oceaan, voor het gouden Kite Beach in Santa Maria. Ga tijdens een duikvakantie in Kaapverdië op zoek naar trompetvissen tussen de koralen van een dive site. Of drijf in de zoutpannen van Pedra de Lume: een unieke ervaring!

Last Minute Sal
  • 8 kilometer lang wit strand
  • Indrukwekkende onderwaterwereld
  • Vliegen met TUI fly

Last Minute Sal staat in het teken van water

Wie van water houdt, moet zeker eens denken aan een Last Minute naar Sal. Want zelfs in het midden van dit kleine Kaapverdische Eiland is de Atlantische Oceaan niet verder dan een paar kilometer van je vandaan. En dankzij de ligging, voor de kust van Senegal, kun je het hele jaar door heerlijk zwemmen in het helderblauwe zeewater. In de zon, en bij aangename temperaturen. Ideaal als het weer in Nederland een duik in de Noordzee niet toelaat. Vanuit een hotel in Santa Maria, op het meest zuidelijke puntje van Sal, loop je tijdens een vakantie in Kaapverdië zo het lange, gouden zandstrand op. Dat niet voor niets ook wel Kite Beach genoemd wordt. Dankzij de sterke wind en hoge golven is de zee hier namelijk perfect voor surfers. Heb je nog niet eerder op een surfplank gestaan? Volg dan lessen bij een van de surfscholen, voordat je de golven trotseert. Of verken de Atlantische Oceaan op een andere manier. Tijdens een duikvakantie op Sal bijvoorbeeld. Tussen de koralen kun je onder andere trompetvissen en schorpioenvissen tegenkomen.

Unieke dagtrip in Kaapverdië

Voor een bijzondere dagtrip tijdens een Last Minute op Sal, kun je kennismaken met de voormalige zoutindustrie waarnaar het eiland is vernoemd. Bij de zoutpannen van Pedra de Lume bijvoorbeeld, prachtig gelegen in een oude vulkaankrater. In de verschillende bekkens verdampt het water door de zon en blijft het zout over. Vergeet niet je camera mee te nemen. De witte en felroze zoutpannen steken prachtig af tegen de roodbruine kraterwanden en de blauwe lucht. En neem ook je badkleding mee op zoutexcursie op Sal. In het water kun je namelijk zwemmen. En door het hoge zoutgehalte, blijf je vanzelf drijven. Een unieke ervaring tijdens een vakantie in Kaapverdië.

Veelgestelde vragen Sal

De beste reistijd naar Sal is van oktober tot en met juni. In deze periode is het regenseizoen afgelopen. Het is daar dan lekker warm en er schijnt veel zon.

Ja, via GoTUI.com kan je meerdere excursies boeken op Sal. Bijvoorbeeld deze Sal Sundown 4x4 Safari.

De vlucht vanaf Schiphol Amsterdam (AMS) naar de internationale luchthaven Amilcar Cabral International Airport (SID) bedraagt ongeveer 6 uur.

Melia Llana en TUI BLUE Cabo Verde zijn hotels op Sal die alleen geschikt zijn voor volwassenen. 

Tijdens het boeken van je vakantie naar Sal kan je gemakkelijk een auto toevoegen aan je reservering. Hier lees je meer informatie over onze partner.