Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Makarska

De dagelijkse hectiek even uit de weg en op naar Kroatië voor een Last Minute Makarska met TUI. Een dag rijden en je bevindt je in een bijzonder landschap. Vlak achter de Makarska Rivièra ligt namelijk het prachtige Biokovo gebergte waar je kunt hiken of fietsen. Na een actieve dag in de bergen rust je uit op het kiezelstrand of zoek je een restaurantje op in het centrum om te smullen van een bord prosciutto en een glaasje Rakija brandewijn.

Last Minute Makarska
  • Prachtige witte kiezelstranden
  • Uitzicht over het Biokovo gebergte

Reusachtig gebergte boven Makarska

Je kan het misschien al wel voorstellen: recht voor je de Makarska Rivièra met achter je een waanzinnig gebergte. Recht onder het Biokovo gebergte ligt namelijk de prachtige baai van Makarska. Erg indrukwekkend, vooral als je een duik neemt en je ziet de reusachtige bergen van meer dan 1400m hoog voor je uitsteken. Die duik neem je vaak, want het 4 sterren hotel van TUI ligt vlakbij een lang kiezelstrand vol pijnbomen.

Makarska; veelzijdige stad

Ook het typische Mediterrane centrum van Makarska ligt op maar 150m van het hotel van TUI. Bezoek tijdens een Last Minute Makarska het Franciscaner klooster, die onlangs haar 500e verjaardag vierde. Ook leuk: het klooster een waardevolle collectie schelpen hangen. Vooral in de zomer komt de levendigheid in het centrum naar voren met klassieke concerten en Dalmatische koren. Pak na een concert in de buitenlucht een terrasje aan de boulevard en zie hoe de zon in de zee zakt terwijl je smult van een bord prosciutto en een glaasje Rakija brandewijn.

Actief in het Biokovo gebergte

Het Biokovo geberte heeft ook de nodige voordelen voor de actieveling. Klim naar 1762 meter hoogte waar je op een heldere dag misschien wel Italië ziet liggen. Er zijn naast deze hoogste top nog een stuk of acht andere bergtoppen die je kunt beklimmen. Genoeg keuze dus. Alhoewel paden en routes erg goed worden aangegeven, zijn georganiseerde wandel- en fietstochten onder leiding van een gids ook een optie tijdens een actieve vakantie Makarska.