Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Rovinj

Last Minute Rovinj

  1. Last Minute
  2. Kroatië
  3. Istrië
  4. Rovinj

Voor wie er even snel tussenuit wil om te relaxen is een Last Minute Rovinj dé oplossing. Voor je het weet wandel je al door kronkelende straatjes naar de Sint Eufemia kerk op de top van dit schiereiland. En om helemaal tot rust te komen tijdens je zonvakantie in Kroatië loop je zo naar het in een punt uitlopende kiezelstrand waar natuurgebied Zlatni Rt de bijnaam ‘gouden hoorn’ aan te danken heeft.

Last Minute Rovinj
  • Blauwe parel van de Adriatische Zee
  • Autovrij historisch centrum
  • Verse vis in de haven
  • Watersporten bij de kiezelstranden

Het betoverende Rovinj

Het lijkt wel alsof je zo een ansichtkaart binnenstapt wanneer je aankomt in het betoverende Rovinj aan de westkust van het schiereiland Istrië in Kroatië. Het oude centrum wordt namelijk getypeerd door pastelkleurige huisjes langs kronkelige steegjes, direct aan de blauwe Adriatische Zee. En doordat je maar 2 uur met TUI fly hoeft te vliegen naar deze unieke bestemming in Istrië, hoef je niet lang te reizen om er even tussenuit te knijpen voor een zonvakantie in Kroatië.

Eenmaal aangekomen in het hotel van TUI hoef je maar enkele minuten te rijden om het historische centrum van Rovinj te bereiken. Volg tijdens een Last Minute Rovinj de omhooglopende straatjes zeker eens om uit te komen bij hét monument van Rovinj: de Sint Eufemia kerk. Al van veraf is de kerk te bezichtigen dankzij de 60 meter hoge klokkentoren. Klim zeker eens deze toren in voor een weids uitzicht over de oranje daken van Rovinj met daarachter de Adriatische Zee.

Een met de natuur in Zlatni Rt

Nadat je het oude centrum hebt verkend, hoeft je zoektocht naar bezienswaardigheden zeker niet te eindigen. Vanuit het luxe hotel van TUI wandel je namelijk zo naar het natuurpark Zlatni Rt, dat door het in een punt uitlopende kiezelstrand in het zuidoosten ook wel ‘gouden hoorn’ wordt genoemd. Het beschermde natuurgebied is een plaats waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen met een wandeling of fietstocht langs de eikenbomen, dennenbossen en cipressen. Onderweg terug naar het hotel kun je nog even neerstrijken bij Mala Maslina Bistro om het authentieke pasta gerecht ‘pljukanci’ te proeven.

Een duik in het blauwe water bij Lone Bay

Wie in de zomermaanden voor een Last Minute Rovinj kiest, zal na het geslenter door het oude centrum of het natuurpark wel toe zijn aan een verkoelende duik in de Adriatische Zee. De temperaturen kunnen hier ’s zomers namelijk oplopen tot bijna 30 graden, waardoor het een top bestemming is voor een relaxte strandvakantie. Bij het hotel kom je heerlijk tot rust op het privéstrand, maar ook het Lone Bay kiezelstrand bij het natuurgebied Zlatni Rt is na een kwartier wandelen al te bezoeken. Neem een duik in het blauwe zeewater of relax op een ligbedje in de schaduw. Ga je liever zonnen met uitzicht op een levendige jachthaven? Op het Marina strand aan de rand van de wijk Monte Mulini kun je prima aan een bruin kleurtje werken op de natuurstenenplateau’s aan Adriatische zee.