NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Supetar

Aan de noordkust van het Kroatische eiland Brač ligt het havenstadje Supetar. Hier vind je intieme kiezelstranden tussen de bomen en een mooi middeleeuws stadje. Voor een afwisselende vakantie op de valreep met strand en cultuur zit je hier dus goed. Wil je meer ontdekken tijdens een Last Minute Supetar? Stap dan in de auto naar het hoogste punt van Brač: Vidova Gora. Vanaf hier heb je een fenomenaal uitzicht over de Dalmatische kust.

Strandvakantie op de valreep in Supetar

Wie een Last Minute Supetar boekt wil nooit meer weg uit dit gezellige stadje op het Kroatische eiland Brač. Supetar ligt aan de noordkust van het eiland en biedt alles voor een zalige zonvakantie. Wat fijn dat de accommodaties van TUI zo centraal liggen! Kies bijvoorbeeld voor een 4 sterren hotel omgeven door olijf- en palmbomen vlakbij het kiezelstrand Banj in het stadscentrum. Op een strandstoel geniet je hier van zon en de kraakheldere Adriatische Zee. Even uit de zon? Wandel dan het middeleeuwse stadje in. Slenter langs de haven en bewonder de statige gebouwen op de oever. Hier ligt ook de fraaie kerk Crkva Navjestenja Marijina met zijn klokkentoren die overal bovenuit steekt. In de wirwar aan straatjes achter de haven vind je trouwens veel restaurantjes. Dit is dé plek om Dalmatische lekkernijen te proeven!

Excursie naar Škrip en Vidova Gora

De accommodatie van TUI in Supetar is een prima uitvalsbasis voor een verkenningstocht over het eiland. Er is hier genoeg te beleven tijdens een Last Minute Supertar. Een autorit door de heuvels brengt je in een kwartiertje naar het oudste dorp van Brač. In Škrip kun je wat cultuur snuiven in het Brač Museum, waar je alles leert over de geschiedenis van het eiland. Ook een bezoekje aan het Olijfoliemuseum is de moeite waard. Daar zie je met eigen ogen hoe olijfolie geproduceerd wordt. In het bijbehorende winkeltje kun je naast deze smaakvolle olie ook nog andere zelfgemaakte producten kopen. Als je vanuit Škrip verder rijdt naar het zuiden kom je op het hoogste punt van het eiland uit. Parkeer de auto voor een wandeling naar de top van de ruim 750 meter hoge Vidova Gora. Eenmaal boven wacht je een fenomenaal uitzicht over de Dalmatische kust en het buureiland Hvar.

Bekijk alle Last Minutes Supetar (1)