Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Gosau

Last Minute Gosau

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Dachstein
  4. Oberösterreich
  5. Gosau

Of u nu een Last Minute Gosau in de zomer of in de winter boekt, het blijft een Oostenrijks vakantieoord waar u met genoegen op terug zult kijken. Wintersporters zullen vele kilometers geluk beproeven op de pistes in het skigebied Dachstein-West. In de zomer worden de pistes en loipes omgetoverd tot wandelpaden door de indrukwekkende bergen van Dachstein en Gosaukam. 

Kuuroord voor wintersporters

Op ruim 767 meter hoogte, in de Salzkammergut, ligt het Oostenrijkse dorpje Gosau.
Voor wintersporters een waar kuuroord vanwege de 152 kilometer aan pistes in het skigebied Dachstein West. Vanaf uw familievriendelijke hotel van TUI stapt u zo de skilift in die u naar de besneeuwde bergtop Dachstein of Gosaukamm brengt.  

Heeft u weinig tot geen ervaring met skiën? U kunt bij TUI skihuur en skilessen bijboeken en tevens is een wintersportvakantie in Oostenrijk altijd inclusief 6-daagse skipas. U voorkomt dus een hoop gestuntel en u kunt direct de pistes op.

Wanneer u met wat minder snelheid de omgeving op skilatten wil verkennen zit u ook goed in Gosau. In het dal - nabij uw hotel - start namelijk de langlaufloipes. Door de Gosau-vallei lopen langlaufpaden die in totaal 50 kilometer lang zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Zomer in Gosau: daar zeg je 'u' tegen

Niet alleen in de winter is Gosau fantastisch om op vakantie te gaan, ook in de zomermaanden is het dorp een vakantieoord om ‘u’ tegen te zeggen. Alleen al voor het uitzicht op de beroemde Dachstein gletsjer en de pieken van de Gosaukamm zou je al naar Oostenrijk willen afreizen.
Wilt u dit uitzicht ook eens van bovenaf bekijken? Laat u dan door de Gosaukammbahn naar boven vervoeren en zie tot hoever Oostenrijk wel niet reikt.

Natuurliefhebbers kunnen de omgeving van Gosau al wandelend prima verkennen. Wanneer de sneeuw is versmolten op langlaufpaden verschijnen er prachtige wandelpaden op diezelfde bodem. Door de ongerepte natuur komt u langs gezellige berghutten zoals de typisch Oostenrijkse bruine cafés Hornhütte en Rottenhof-Hütte . Pas op dat u de tijd niet vergeet wanneer u op een van de vele zonneterrassen een Stiegl drinkt. Het is immers zo weer avond.

De Vorderer Gosausee

Wanneer u verder wandelt richting de top van het Dachsteingebergte komt u bij de Vorderer Gosausee. Dit indrukwekkende bergmeer ligt op 937 meter hoogte, maar toch zult u het gevoel hebben dat u in een dal staat. Het meer is omringd door steile rotsen.
De hoge bergtoppen van Dachstein komen iets verder huizenhoog boven het meer uit.
Prachtig om te zien is dat die bergtoppen weerspiegelen in het water van de Gosausee.

Vervolgens geniet u van een stuk Oostenrijkse ‘Apfelstrudel’ op het zonneterras van Gasthof Gosausee. Hier keert u terug naar uw hotel waar u de prachtige foto’s doorstuurt naar het thuisfront . Ideaal, die gratis WiFi.

Bekijk alle Last Minutes Gosau (2)