Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Ljubljana

Romantiek viert hoogtij tijdens een Last Minute Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië is dankzij de kanalen, de middeleeuwse straatjes en de kleurrijke panden dan ook een van de meest romantische steden van Europa. Vanaf de luxe camping van TUI fiets je zo naar de stad waar het middeleeuwse kasteel meteen opvalt. Maar je kunt na de fietstocht ook een terras opzoeken aan de Ljubljanica en ontspannen met een wijntje.

Verdwalen door romantisch Ljubljana

Een van de meest romantische steden in Europa is Ljubljana. De hoofdstad van Slovenië heeft dankzij de vele grachten en stenen bruggen wel iets weg van Venetië. De statige panden in allerlei kleuren, de terrassen aan het water én de middeleeuwse straatjes maken het sfeervolle stadsgezicht compleet. In Ljubljana kun je heerlijk ‘verdwalen’ in het historische centrum voordat je met een glas wijn uitrust op een terras aan de rivier Ljubljanica. Bij TUI verblijf je tijdens een Last Minute Ljubljana op een luxe camping aan de rand van de stad. Of kies voor de rondreis door Slovenië en Italië waarbij de romantiek hoog tij zal vieren in zowel Ljubljana als Venetië.

De panorama’s van Ljubljanski Grad

Het letterlijke hoogtepunt van Ljubljana is het middeleeuwse kasteel. Ljubljanski Grad staat op een heuvel in het centrum en is dan ook een ideaal herkenningspunt. Met de lift kun je het kasteel bezoeken, maar je kunt natuurlijk ook de steile weggetjes nemen en omhoog ‘klimmen’. Vooral de toren van het kasteel van Ljubljana is erg populair. Dat komt omdat je vanuit hier een indrukwekkend uitzicht hebt over de stad. Vooral ’s avonds, als de lichtjes aan zijn, een aanrader. Overigens kun je tijdens een Last Minute Ljubljana ook een concert bijwonen in het kasteel. De volgende dag zorgt het grote zwembad op de camping (mét jacuzzi) voor ontspanning.

Bekijk alle Last Minutes Ljubljana (2)