Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Last minute Villach

Dringend toe aan een weekje vakantie? Met een Last Minute Villach heb je een heerlijke vakantie in het zuiden van Oostenrijk. Waar je in Villach slentert door de oude binnenstad kun je bij het hotel van TUI een duik nemen in de Ossiacher See. Tevens zal het hart van natuurliefhebbers sneller gaan kloppen, bijvoorbeeld door de Villacher Alpenstrasse. Dit is één van de mooiste bergwegen van de Alpen en brengt je langs prachtige vergezichten.

Last Minute Villach

De historische binnenstad van Villach

In het zuiden van Oostenrijk beleef je een heerlijke vakantie. Vooral de prachtige natuur en veelzijdigheid van Villach dragen daar aan bij. In de op twee na grootste stad van Karinthië vind je een historisch centrum, diverse winkels en bezienswaardigheden. De oude binnenstad heeft een aantal kenmerkende gebouwen. Zo heb je er de St. Jakob, een gotische kerk uit de 14e eeuw. Bezoek je deze in de zomer, dan kun je de 95 meter hoge toren beklimmen. Aan de top wacht een schitterend uitzicht over de stad en de Alpen eromheen. Neem ook zeker een kijkje binnenin de kerk. Daar vind je namelijk eeuwenoude fresco’s en beeldwerken. In de pastelkleurige huizen in de oude binnenstad zitten talloze restaurants waar je na een dag slenteren door stad kunt bijkomen. Met een heerlijke Apfelstrudel natuurlijk.

Rij over prachtige Alpenwegen

Rondom Villach vind je een aantal meren. Zo ligt een van de luxe hotels van TUI aan het betoverende Ossiacher See. Vanuit deze plek heb je een ruime keuze aan activiteiten. Het meer zorgt voor de nodige waterpret tijdens je vakantie Villach. Neem een duik in het verfrissende water of probeer de surfplank uit. Heb je zin de groene natuur van Karinthië te verkennen, dan kan dat natuurlijk ook. Het gebied heeft diverse wandeltochten; van gemoedelijk tot avontuurlijk. Maar ook met de auto kun je dit de omgeving verkennen. Zoals via de Villacher Alpenstrasse. Deze 16,5 kilometer lange weg is één van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk. Een kronkelige weg met 116 bochten brengt je langs de 2166 meter hoge Dobratsch berg. Zet je auto neer op de Rosstratte parkeerplaats en bereik de top via een 90 minuten lange wandeling. Hier wacht een indrukwekkend uitzicht. Je kijkt hier namelijk niet alleen uit op de Julische Alpen, ook kun je toppen van Italië en Slovenië zien.