Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Fethiye

Last Minute Fethiye

  1. Last Minute
  2. Turkije
  3. Lycische Kust
  4. Fethiye

In de All Inclusive hotels aan de Lycische kust in Turkije is het goed toeven tijdens een Last Minute Fethiye. Het oude Fethiye ademt een authentieke Turkse sfeer. Kronkelige straatjes leiden je langs theehuizen en bazaars naar het populaire zandstrand bij Calis. In de bergen rondom de stad tonen de oude koningsgraven je een glimp van de rijke historie van deze stad, die al meer dan 1500 jaar bestaat.

Last Minute Fethiye
  • Een van de beste duiklocaties van Europa
  • Lycische rotsgraven

All Inclusive genieten in Fethiye

Aan de Lycische kust in het zuidwesten van Turkije ligt de havenplaats Fethiye. Verlang je naar een vakantie vol zon, zee, strand en een dosis cultuur, dan zit je met een Last Minute Fethiye zeker goed. Deze Turkse havenplaats ligt aan een grote beschutte baai aan de Lycische kust in het zuidwesten van Turkije. Te midden van de groene uitlopers van het Taurusgebergte kun je in Fethiye genieten van de schoonheid van de natuur. Laat het soms wat koude Nederland achter en vlieg in slechts 6 uur naar een van de luxe hotels van TUI in deze Turkse badplaats. Wie komt om te genieten van rust en verwennerij hoeft zijn All Inclusive hotel niet te verlaten. De hotels van TUI liggen aan het strand, hebben stuk voor stuk een heerlijk zwembad. Boek je een swim up kamer, dan kun je tijdens je vakantie zo vanuit je hotelkamer het water in duiken. Dat is pas echt ultiem genieten!

Zonnebaden op het prachtige strand van Calis

In de smalle straatjes van het oude Fethiye is de typisch Turkse sfeer van vroeger nog goed voelbaar: authentieke theehuizen, geurige Turkse lekkernijen zoals baklava en bazaars vol prachtige snuisterijen. Via kronkelige straten wandel je in 20 minuten naar een nieuwere wijk: Calis, dat vooral bekend staat om het prachtige lange zandstrand. Dé plek om een dag heerlijk te zonnebaden. Vanuit het helderblauwe water van de Middellandse Zee heb je uitzicht op de groen bruine heuvels net achter het strand. Via de gezellige wandelpromenade loop je aan het eind van de dag langs terrasjes en souvenirwinkeltjes terug naar het All Inclusive hotel om te genieten van de lekkerste Turkse gerechten en een kop echte Turkse thee.

Oude koningsgraven in een rotswand

Cultuurliefhebbers moeten tijdens hun Last Minute Fethiye zeker gaan kijken bij de Lycische graven. Deze koningsgraven zijn vermoedelijk meer dan 1500 jaar oud zijn. Uitgehakt uit hoge rotsenwanden waren de graven moeilijk bereikbaar voor rovers. Nu zijn de graven een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Fethiye. ’s Nachts zijn de graven verlicht en zijn ze van een afstandje te bewonderen. Een prachtig gezicht! Nog meer oude overblijfselen bekijken tijdens een vakantie in Fethiye? Een klein stukje het binnenland in ligt Tlos. Na zo’n 35 minuten rijden vanaf het hotel tref je de ruïnes van deze eens zo belangrijke stad. Van een afstandje zie je de karakteristieke graftomben al uitsteken boven de Xanthos-vallei. Eenmaal dichterbij kun je ook de restanten van een badhuis en het theater van Tlos bewonderen.