VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Dresden

Vakantie Dresden

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Saksen
  4. Dresden

Herzlich Wilkommen! Dresden, de grootste stad in het oosten van Duitsland begroet je. Onder buitenlandse toeristen is Dresden nog niet zo bekend. Tijd om daar verandering in te brengen, want de stad bruist van de energie en heeft veel unieke plekken om te bezoeken. De Brühlsche Terasse bijvoorbeeld, ofwel ‘het balkon van Europa’, het Zwinger paleis en de rivier de Elbe. Laat de vakantie in Dresden maar beginnen.

Vakantie Dresden

Dresden: het balkon van Europa

Dresden is de hoofdstad van de deelstaat Saksen, gelegen in het oosten van Duitsland, op slechts een halfuur rijden van de Tsjechische grens. Dresden is groots en straalt dat ook uit, vooral wanneer je over de Brühlsche Terrasse loopt. Vanaf deze 500 meter lange wandelpromenade langs de rivier de Elbe zie je al de highlights van de stad: de Kunstacademie, het Ständehaus en de Hofkirche. De perfecte locatie om een koude ‘Radeberger’ te drinken voordat je terug gaat naar je hotel van TUI. Vergeet tijdens je stedentrip in Dresden niet bezoek te brengen aan het Zwinger paleis uit 1728. Gebouwd in de barokstijl was dit het imposante paleis van de koningen van Saksen. Tegenwoordig doet het dienst als museum, met in de collectie vele oude meesters, middeleeuwse harnassen en wapens.

De herbouwde pracht van Dresden

Hoewel Dresden het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren heeft gehad, zijn veel gebouwen weer in perfecte staat hersteld. Bijvoorbeeld de ‘Optocht der vorsten’. Een honderd meter lange muurdecoratie bestaande uit 25.000 tegels. Of loop vanuit je TUI hotel naar de voormalige Yenidze-fabriek. Het is opgetrokken in Jugendstil-stijl met gebouwen uit het Ottomaanse Rijk als voorbeeld. Het lijkt van een afstand wel een moskee. Ga vooral naar binnen. Bovenin de koepel van het gebouw zit tegenwoordig een restaurant dat uitzicht biedt over Dresden.