Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Alpe d'Huez

Boek je als fietsfanaat een vakantie naar Alpe d'Huez? Dan kan de beroemde klim natuurlijk niet ontbreken. En misschien heb je ook nog wel zin in een van de andere bergtoppen in de Franse Alpen. De Col de la Croix de Fer bijvoorbeeld. Doe je het liever wat rustiger aan? Maak dan een dagtrip naar Grenoble en geniet van het uitzicht op de bastille. Om ook de Egyptische sarcofagen in het Musée de Grenoble niet te vergeten.

Vakantie Alpe d'Huez

Actieve vakantie Alpe d'Huez

Fietsliefhebbers herkennen de naam waarschijnlijk wel van de Tour de France: Alpe d'Huez. Waar op 1860 meter hoogte het einde van een van de meest spectaculaire etappes van de wielerwedstrijd is. Heb je flink getraind en neem je zelf ook een fiets mee op vakantie naar Alpe d'Huez? Maak dan als een ware Joop Zoetemelk de klim naar de top en geniet onderweg van het uitzicht op de glooiende Alpenweiden en de ruim 3300 meter hoge besneeuwde top van de Pic Blanc. Om terug in het luxe appartement in Alpe d'Huez bij te komen in de sauna. Zodat je snel weer klaar bent voor de volgende klim. De iets minder steile, maar hogere Col de la Croix de Fer misschien.

Culturele dagtrip Grenoble

Laat je tijdens een vakantie in Alpe d'Huez je fiets liever thuis? Ook dan valt er in het oosten van Frankrijk van alles te beleven. Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar het nabijgelegen Grenoble, gelegen aan de voet van de Alpen. Vanaf verschillende plaatsen in de stad heb je een betoverend uitzicht op de bastille: een serie fortificaties op een bergklif aan de meanderende rivier Isère. En ook het Musée de Grenoble is tijdens een stedentrip Grenoble van TUI een echte aanrader. Hier vind je onder andere Egyptische sarcofagen, middeleeuwse schilderkunst en een groot beeldenpark.