COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Volonne

Vakantie Volonne

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Alpes-de-Haute-Provence
  4. Provence
  5. Volonne

Zodra je voet zet in het pittoreske Volonne, stap je terug in de tijd. Het middeleeuwse dorp ligt omringd door boomgaarden op de oevers van de rivier Durance, die dwars door de Franse Provence slingert. Wandel tijdens je vakantie in Volonne langs de Romaanse overblijfselen van de Saint-Martinkerk of over de Route Napoléon, Zijn aanwezigheid hangt nog in Volonne, waar hij in 1815 door de dezelfde smalle steegjes liep, op weg naar Parijs.

Vakantie Volonne

Vakantie Volonne: welkom in de Provence

In het Zuid-Franse gebied Alpes-de-Haute-Provence, ligt het Middeleeuwse dorpje Volonne genesteld aan de voet van een ruige rotsformatie. Op 500 meter van het dorp ligt de luxe camping van TUI, aan de rivieroevers en in de schaduw van de olijven- en kersenbomen. Vanuit hier loop je zo naar het dorp waar je door de smalle steegjes kunt zwerven. Waan je in het verleden wanneer je wandelt over Rue Centrale, langs de historische huizen en Middeleeuwse poorten. Voor uitzicht over de daken van Volonne en de Durance rivier struin je over het pad ‘deux tours’, oftewel ‘twee torens’. Deze klim brengt je naar de klokkentoren bovenop de rots, waar je in de uitkijktoren over de uitgestrekte, groene vallei uitkijkt. Aan het einde van de dag schijnt de avondzon een gouden gloed over de stenen straten van Volonne. Strijk neer op één van de terrassen en adem de Provençaalse sfeer terwijl je een Franse vin rouge bestelt. Bonne Santé!

De groene omgeving van Volonne

In Volonne gaan levendige geschiedenis en natuur hand in hand. Het dorp ligt pal aan Route Napoléon. Een slingerende weg die de Franse keizer in 1815 gebruikte om zijn glorieuze opmars naar Parijs te maken. Verken het pad dat hij bewandelde, dat dwars door de groene, glooiende heuvels loopt. Nog meer geschiedenis beleef je bij de Romaanse ruïnes van de Saint-Martinkerk uit de elfde eeuw. Of breng een bezoekje aan het historische Château naast het gemeentehuis in Volonne, waar je pracht en praal uit de 17e-eeuw ontdekt.