Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie La Motte

In het zuiden van Frankrijk, op een kleine 30 kilometer van de Middellandse Zee, ligt La Motte. De plaats is omgeven door groene heuvels en maar liefst 11 wijngaarden. Maak een wandeling door het karakteristieke centrum, waar kalksteen huizen met rode daken het straatbeeld vormen. Zin in een dagje zon, zee en strand? Met een half uurtje rijden sta je al op het zandstrand van kustplaatsen als Fréjus of Saint-Aygulf.

Het door wijngaarden omgeven La Motte

Het Zuid-Franse La Motte ligt in de regio Var, omringd door groene heuvels en wijngaarden. De plaats is gelegen in het bloeiende centrum van de wijnbouw in de regio, met maar liefst 11 wijngaarden in de omgeving. Het centre ville van La Motte is rijk aan een wirwar van karakteristieke straten, met veel groen en de Nartuby rivier die er dwars doorheen stroomt. Wandel langs kalksteen huizen met rode daken in het centre ville, op zoek naar een gezellig terrasje. Lekker om even de benen te strekken, terwijl je geniet van een glas Syrah of Mourvèdre wijn uit de streek!

Naar het zandstrand in Fréjus

Zoek tijdens de vakantie in La Motte ook eens het strand op. Vanaf het 4 sterren vakantiepark van TUI is het slechts een half uur rijden voordat je met je voeten in het zand staat op het strand van kustplaatsen als Fréjus of Saint-Aygulf. Ook de moeite waard is een uitstapje naar de plaats Le Muy, op slechts 5 kilometer. Een must-see daar is de Tour Charles Quint, een toren uit de 11e eeuw, met daarin een museum over een operatie uit de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk alle vakanties La Motte (1)