Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Porto Vecchio

Vakantie Porto Vecchio

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Corsica
  4. Porto Vecchio

In een omlijsting van groene heuvels aan de blauwe Tyrreense Zee ligt in het zuidoosten van het eiland Corsica: Porto Vecchio. Deze stad trekt aandacht door zijn betoverende witte stranden en jachthaven. Tijdens een vakantie in Port Vecchio is ook het eeuwenoude centrum een bezoek waard. Ontdek de steegjes met kaaswinkeltjes, het gezellige Place de la République en keer terug in de tijd bij de Genuaanse forten.

Vakantie Porto Vecchio

Appartement Porto Vecchio

Op het Franse eiland Corsica kun je tijdens een vakantie in een appartement in Porto Vecchio cultuur en natuur combineren. Porto Vecchio betekent letterlijk 'Oude Haven' wat mogelijk verwijst naar de haven die de Romeinen hier aanlegden. Tegenwoordig kun je in de moderne ‘marina’ langs de luxe schepen struinen of een blik werpen op het Bastion de France. Dit eeuwenoude fort heeft een hoge ligging en binnen de stevige muren worden er tentoonstellingen gehouden met kunst van contemporaine Franse kunstenaars.

Voor een natuurlijke ontdekkingsreis kunt u een bezoek brengen aan de bergketen Col de Bavella in het achterland. Wandel hier via de goed aangegeven paden langs eeuwenoude dennen en tijmbloemen in een decor van grillige rotsen. De volgende dag even ontspannen? Vanuit het appartement van TUI heeft u de keuze uit twee stranden aan de Tyrreense Zee: het Santa Giulia of Palombaggia strand. Ook uitpuffen aan het zwembad behoort tot de mogelijkheden.

De keuze uit stranden is reuze bij Porto Vecchio

Deze autovakantie wacht een stralende vakantie in Porto Vecchio. Met een veerboot over de Tyrreense Zee bereik je het eiland Corsica waar in het zuidoosten, tussen de groene heuvels, de eindbestemming Porto Vecchio in zicht komt. Deze stad met de bergketen Col de Bavella op de achtergrond, staat bekend om zijn voortreffelijke ligging aan een helderblauwe baai aan de Tyrreense Zee. Welk wit zandstrand kies je uit tijdens een vakantie in Porto Vecchio? Met de eigen auto ben je in no time bij de bijna Caribisch aandoende zandstranden Palombaggia, Santa Giulia en het iets bescheidener Saint-Cyprien. Er zijn op deze stranden vele watersportmogelijkheden, waaronder duiken en surfen. Of kies een ligbed uit een het tropische zwembad van het hotel van TUI voor een rustgevende siësta in de zon.

Cultuur snuiven in het hart van Porto Vecchio

Struin op vakantie in Porto Vecchio ook eens via Porte Genoise, een schilderachtige stadspoort, naar het eeuwenoude centrum van de stad waar de 19e -eeuwse kerk Saint Jean Baptiste met zijn klokkentoren hoog bovenuit steekt. Ontdek de kronkelende, smalle steegjes van Porto Vecchio en ga daar op zoek naar Cosicaanse kaaswinkels. Of breng in het centrum een bezoek aan de Genuaanse forten Bastion San Antonia en Bastion de France, waar binnen stevige muren Franse kunst wordt tentoongesteld. Een hapje eten, doe je op Place de la République, een sfeervol plein met vele restaurants.