Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ajaccio

Vakantie Ajaccio

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Corsica
  4. Ajaccio

Op vakantie in Ajaccio waan je je in keizerlijke sferen. Deze hoofdstad van het Franse eiland Corsica is de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en overal vind je wel een herinnering hieraan. Van het geboortehuis tot verschillende standbeelden en straatnamen. Strijk na alle keizerlijke indrukken neer op een van de stranden die Ajaccio rijk is. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden is het hier goed vertoeven.

Appartement Ajaccio

In de hoofdstad van het Franse eiland Corsica, Ajaccio, wordt u tijdens een zonvakantie aan de Middellandse Zee omringd door wapperende sinaasappel-en olijfbomen. Ajaccio kent enkele knusse strandjes, onder meer vlakbij het appartement van TUI. Hier kun je dan ook genieten van een strandvakantie in Ajaccio. Cultuurliefhebbers zullen zich ook vast en zeker vermaken in Ajaccio, want de gebroeders Napoleon zijn hier geboren en er is zelfs een museum aan beide heren geweid. In het Musée de la Maison Bonaparte ontdek je niet alleen hoe Napoleon opgroeide in Ajaccio, maar vind je ook een imposante kunstcollectie die Napoleon Bonaparte tijdens zijn regeerperiode verzamelde.

Genoeg van alle cultuur en wil je het levendige centrum van Ajaccio ontdekken? Bezoek dan het Centre Ville in Ajaccio, dit is het toeristische hart waar je onder meer heerlijk kunt shoppen, eten en ontspannen. En bij terugkomst in het appartement in Ajaccio hoef je ook niet ver te lopen om culinair te genieten, want aan de 'Route des Sanguinaires' zijn meerdere uitstekende restaurants te vinden. Al hoef je niet elke avond duur uit eten, maar kun je ook lekker koken in de eigen keuken van het appartement.

Bekijk alle appartementen Ajaccio (1)

Keizerlijk Ajaccio met Franse allure

Treed in de voetsporen van Bonaparte en maak een reis door zijn verleden tijdens een vakantie in Ajaccio. Op elke hoek van de straat zie je wel een standbeeld of een andere herinnering aan de Franse keizer. Maison Bonaparte, het geboortehuis van Napoleon dat nu dienst doet als nationaal museum, is ook zeker een bezoek waard. Hier krijg je als bezoeker een uitgebreide rondleiding door de woonvertrekken van de familie Bonaparte. Iets verderop vind je Rue Cardinal Fesch, waar het heerlijk struinen is langs de vele boetiekjes en kunstwinkeltjes. Doordat Ajaccio relatief klein is, kan je het centrum makkelijk te voet verkennen. Even bijkomen? Strijk neer op een van de gezellige terrasjes op Cours Napoleon, de belangrijkste straat van kleurrijk Ajaccio.

Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld 

Tijdens je vakantie in Ajaccio is er niets lekkerder om even te ontspannen op het strand. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 20 graden en aan de Golfe d’Ajaccio vind je verschillende zandstranden. Een van de meest populaire stranden is het drie kilometer lange Plage du Ricanto, vlak bij de appartementen van TUI gelegen. Neem een duik in het kristalheldere water van de Middellandse Zee en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Met een beetje geluk spot je hier tussen het koraal kleine felgekleurde anemoonvissen en vlaggenbaarsjes. Wauw!

Bekijk alle vakanties Ajaccio (1)