Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Ajaccio

Op vakantie in Ajaccio waan je je in keizerlijke sferen. Deze hoofdstad van het Franse eiland Corsica is de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte en overal vind je wel een herinnering hieraan. Van het geboortehuis tot verschillende standbeelden en straatnamen. Strijk na alle keizerlijke indrukken neer op een van de stranden die Ajaccio rijk is. Met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden is het hier goed vertoeven.

Appartement Ajaccio

In het westen van het Franse eiland Corsica ligt eilandhoofdstad Ajaccio. Direct aan de Middellandse Zee, waar je vanuit een appartement in Ajaccio van TUI zo naartoe wandelt. Maar je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan de historische bezienswaardigheden in het centrum. Het geboortehuis van Napoleon bijvoorbeeld, tegenwoordig een museum met onder andere 18e- en 19e eeuws meubilair en schilderijen. Maar zorg wel dat je voor het donker terug bent in het hotel op Corsica. Zodat je met een glas Sciaccarellu op het balkon van de zonsondergang kunt genieten.

Keizerlijk Ajaccio met Franse allure

Treed in de voetsporen van Bonaparte en maak een reis door zijn verleden tijdens een vakantie in Ajaccio. Op elke hoek van de straat zie je wel een standbeeld of een andere herinnering aan de Franse keizer. Maison Bonaparte, het geboortehuis van Napoleon dat nu dienst doet als nationaal museum, is ook zeker een bezoek waard. Hier krijg je als bezoeker een uitgebreide rondleiding door de woonvertrekken van de familie Bonaparte. Iets verderop vind je Rue Cardinal Fesch, waar het heerlijk struinen is langs de vele boetiekjes en kunstwinkeltjes. Doordat Ajaccio relatief klein is, kan je het centrum makkelijk te voet verkennen. Even bijkomen? Strijk neer op een van de gezellige terrasjes op Cours Napoleon, de belangrijkste straat van kleurrijk Ajaccio.

Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld

Tijdens je vakantie in Ajaccio is er niets lekkerder om even te ontspannen op het strand. De gemiddelde jaartemperatuur ligt rond de 20 graden en aan de Golfe d’Ajaccio vind je verschillende zandstranden. Een van de meest populaire stranden is het drie kilometer lange Plage du Ricanto, vlak bij de appartementen van TUI gelegen. Neem een duik in het kristalheldere water van de Middellandse Zee en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Met een beetje geluk spot je hier tussen het koraal kleine felgekleurde anemoonvissen en vlaggenbaarsjes. Wauw!

Bekijk alle vakanties Ajaccio (8)