Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Preveza

In drie uur vliegen vanaf Schiphol sta je in de Griekse havenstad Preveza. De stad is ideaal verbindingspunt tussen de monding van de golf van Amvrakikós en de Ionische zee. Hét startpunt voor een zonvakantie aan windluwe stranden en zwerftochten naar historische forten en opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd. Met een huurauto sta je tijdens je vakantie in Preveza in ‘no time’ op het eiland Lefkas en in het sfeervolle kustplaatsje Parga.

Vakantie Preveza
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Preveza (2)

Preveza: Culturele mengelmoes

Op het balkon van je TUI hotel ruik je tijdens je vakantie in Preveza de kruidige lucht van het ruige Griekse berglandschap. Vissershuisjes en gezellige Taverna’s vormen het historische hart van Preveza. Verder vind je hier opgravingen uit de Griekse en Romeinse tijd in het indrukwekkende Museum Nicopolis. Ook is Preveza de poort tot het Griekse eiland Lefkas, dat vanaf het vasteland met een brug gemakkelijk te bereiken is. Naast parelwitte kiezelstranden en groene bergen beschikt Lefkas over kastelen en forten uit de Venetiaanse tijd.

De stranden van Preveza

Met een huurauto sta je binnen 20 minuten rijden aan het strand van Kanali. Noordelijker, op ongeveer een uur rijden van Preveza ligt Parga: een levendig vissersplaatsje op een berghelling, met Venetiaanse huizen en vanaf ieder punt fantastisch uitzicht op de Ionische zee. Onderweg er naartoe liggen langs de kustweg ‘Via Egnatia’ veel lagunes en stranden. Fijne plekken zijn de zandstranden Valtos, Lichnos of Ammoudia Beach. Ook tussen de grillige rotsen aan de lagunes vind je rustige plekken om ongestoord je handdoek uit te spreiden.

Bekijk alle vakanties Preveza (2)