Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Elba

Vakantie Elba

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Elba

Heerlijk weer, prachtige stranden en een mooie omgeving. Klinkt als een hele fijne bestemming, niet waar? Het Italiaanse eilandje Elba voor de Toscaanse kust zorgt voor een meer dan fijne zonvakantie met witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Ook biedt de grillige omgeving weidse uitzichten zoals vanaf de hoogste berg: de Monte Capanne. Duik daarnaast tijdens een vakantie Elba in de geschiedenis van het eiland door een bezoekje te brengen aan het museum van de beroemdste, voormalige bewoner van Elba: Napoleon Bonaparte.

Vakantie Elba

Prachtige stranden en kleine baaitjes van Elba

Het Italiaanse eiland Elba is er één om verliefd op te worden. Op maar een uurtje varen van de Toscaanse kust zet je al voet op dit meer dan fijne eiland. Heerlijk weer, een heuvelachtige omgeving, prachtige stranden en kleine baaitjes dragen hier aan bij. De hoofdstad is de havenstad Portoferraio, die op maar 15 minuten rijden van de camping van TUI af ligt. Voor de nodige stranddagen loop je hier een steil trappetje af waar een privé kiezelstrand wacht, mét helderblauwe zee. Maar bij dit strand blijft het niet. Elba is namelijk overgoten met prachtige stranden. Een van de mooiste stranden is Innamorata. Dit komt mede door de prachtige zonsondergang over de Tyrreense Zee en de omheining van rotsen waardoor het goed vertoeven is op dit strand.

Op bezoek bij voormalig bewoner Napoleon

Wat is er naast stranddagen nog meer te doen is op dit Italiaanse eiland? Op bezoek gaan bij Napoleon bijvoorbeeld. Dit is de beroemdste voormalige bewoner van Elba en nog steeds kun je hier het een en ander van zien. In Portoferraio vind je in het voormalige verblijf en het zomerhuis van Napoleon dat inmiddels dienst doet als museum over de beruchte geschiedenis van Napoleon Bonaparte. Een bezoekje hieraan is goed te combineren met een wandeling door Portoferraio zelf. Neem daarbij zeker het oude gedeelte met leuke winkeltjes en gezellige terrasjes mee, net zoals het fort op de heuvel van de havenstad.

Verbluffend uitzicht vanaf de Monte Capanne

Tijdens een vakantie Elba kun je ook letterlijk de hoogte in gaan. Met zijn 1.018 meter is de Monte Capanne namelijk de hoogste berg van Elba. Vanuit het fraai gelegen bergdorp Marciana stap je in de kanariegele kabelbaan op weg naar de top. Een waardig uitstapje want het uitzicht is verbluffend. Je kijkt niet alleen uit over Elba zelf en de Middellandse Zee, ook kun je bij een heldere lucht Corsica zien. Ben je sportief aangelegd? Dan kun je te voet de berg beklimmen of afdalen. De wandeling is werkelijk prachtig met onderweg mooie natuur met granieten rotsen en fijne uitzichten over Elba.