Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Manerba del Garda

Vakantie Manerba del Garda

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Lombardije
  5. Manerba del Garda

Als je met de auto richting de westkust van het Gardameer rijdt, zie je Manerba del Garda al van ver. Het 217 meter hoge herkenningspunt, de Rocca di Manerba, steekt boven alles uit! Hier keer je tijdens een vakantie in Manerba del Garda terug in het verleden en geniet je van een spectaculair uitzicht. Beneden in het dorp vind je rust op het kiezelstrand en op vrijdag is het heerlijk struinen over de wekelijkse markt.

Vakantie Manerba del Garda
Bekijk alle vakanties Manerba del Garda (2)

Struinen over de markt van Manerba

Manerba del Garda ligt aan de westoever van het Gardameer in Noord-Italië. In dit dorp heerst zes dagen rust. Maar de zevende dag, op vrijdag, is het er gezellig druk. een drukte van jewelste, want dan wordt de wekelijkse markt georganiseerd. Hier sla je je slag naar lokale lekkernijen, zoals streekkazen, échte Italiaanse olijfolie en verfrissende watermeloencocktails. Delizioso! Tijdens een vakantie in Manerba del Garda ben je op de andere zes dagen in de ban van de fresco's van de Romaanse parochiekerk Santa Maria Assunta en de Santa Lucia kerk. Relaxen kan natuurlijk ook. Ga je naar het kiezelstrand in de baai waarin het Italiaanse dorp is gelegen of bij het zwembad van het hotel van TUI?

Herleef de geschiedenis op Rocca di Manerba

Het hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – van Manerba del Garda is de 217 meter hoge rots Rocca di Manerba. Als je hier omhoog klimt, onthul je onderweg in Museo della Rocca de geheimen van een beruchte roversbende, die in de 16e eeuw Manerba del Garda leeg roofden en zich schuil hielden in de middeleeuwse burcht op de top. Even later sta je op exact dezelfde plek, maar dan 500 jaar later. Schuilen kun je er niet meer. De burcht is in de loop der eeuwen verandert in een ruïne. Maar de resten ervan zijn een lust voor het oog, net als het adembenemende uitzicht over de baai van Manerba en het Gardameer.

Bekijk alle vakanties Manerba del Garda (2)